Baschet, Liga Națională – Focșănenii, două meciuri în două zile!

0
72
  • Astăzi, de la ora 17:00, cu Laguna București în deplasare, iar mâine, de la ora 16:00, cu CSM CSU Oradea, în Sala „Mihai Viteazul” din București.

Campionatul Ligii Naționale de Baschet masculin intră în ultimele etape ale primei sale faze, cea a întrecerii din cele două conferințe. CSM Focșani 2007 a disputat 13 dintre cele 16 jocuri, a câștigat două și a pierdut 11. Va juca în faza a doua a competiției în zona locurilor 11-18, indiferent de rezultatele pe care le va obține în următoarele trei meciuri. Astăzi, 19 ianuarie, de la ora 17:00, va întâlni în deplasare ultima clasată, Laguna București una dintre cele două echipe pe care le-a întrecut în Conferința B din care face parte. Mâine, 20 ianuarie, va juca în Sala „Mihai Viteazul” din București, de la ora 16:00, în compania primei clasate, CSM CSU Oradea. Focșănenii vor încheia prima fază a campionatului la 28 ianuarie, când vor juca în deplasare, la CSO Voluntari, urmând ca a doua fază a competiției să înceapă la 4 februarie. 

Dacă partida de mâine, cu orădenii, va conta doar pentru palmares, pentru că aceștia vor juca în prima grupă valorică, meciul cu Laguna are o importanță foarte mare în condițiile în care în faza a doua echipele care intră din aceeași conferință pe locurile 11-18 nu vor mai juca între ele, contând în clasament punctele din meciurile directe din prima fază! Cu o victorie astăzi, focșănenii ar intra în faza următoare cu cel puțin 4 puncte pentru că i-au bătut pe bucureșteni în tur, în Polivalentă. 

Cei doi jucători nou veniți – americanul Myles Thomas și canadianul Adika O Neil Peter-McNeilly au cartea verde și pot evolua pentru CSM 2007 începând de astăzi!

Profesorul Petruț Mihai are motive de relativ optimism pentru că formația pe care o antrenează a arătat bine în ultimele partide chiar dacă a pierdut și pentru că îi va avea la dispoziție pe americanul Myles Thomas și canadianul Adika O Neil Peter-McNeilly (foto) veniți recent la echipă și care au și cartea verde. Pot, adică, să joace începând de astăzi și că aducă un plus consistent în forța de joc a CSM 2007.         

Myles Thomas are 26 ani de ani, este înalt de 2.01 metri și înainte de sezonul 2021 -2022 când a evoluat în Kosovo pentru KB Rahoveci, a fost patru sezoane jucătorul Tuskegee Golden Tigers, în National Collegiate Athletic Association – SUA, cu medii de 12 puncte și 4,7 recuperări de meci.   

Adika O Neil Peter-McNeilly a mai evoluat în România, la Athletic Constanța în sezonul 2021-22, are 29 de ani și este înalt de 1.91 metri. În 2022 a fost jucătorul St.Chamond, în Liga a 2-a din Franța. La Constanța a fost cel mai bun coșgeter, cu 11,6 puncte și 3,6 recuperări de meci. 

Așa cum arată datele statistice, ambii nou veniți la CSM 2007 sunt de nivelul celor mai buni marcatori din acest sezon ai Focșaniului. Dacă vor confirma, formația focșăneană are foarte mari șanse să continue și în sezonul viitor în Liga Națională de Baschet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here