Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Clubul Seniorilor „Unirea‟ Focșani l-a sărbătorit pe Eminescu

Activități dedicate lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale desfășurate de Clubul Seniorilor „Unirea‟ Focșani

Cu ocazia acestei zile atât de însemnată pentru noi toți românii și nu numai, membrii clubului l-au sărbătorit pe marele nostru poet, prozator și jurnalist român, printr-un program destul de amplu. Deschiderea a fost făcută de domnul Bălan Alexandru care a vorbit despre cea mai importantă voce politică din literatura română, fiind autorul cu cea mai mare influență, omul care a iubit teatrul, natura și folclorul, care este cunoscut drept „Luceafărul poeziei românești‟.

A vorbit, de asemenea, despre cultura românească, de contribuția adusă de mulți scriitori, poeți, compozitori, cântăreți, sportivi care au dus și peste hotare frumusețea limbii, portului românesc, înțelepciunea poporului, inteligența și perseverența multor români.

Întorcându-ne la Eminescu, corul clubului a interpretat melodii pe versurile poetului, s-au recitat poezii scrise de poet, s-a vorbit despre viața poetului, despre opera acestuia tradusă în 60 de limbi, despre faptul că anul 1989 a fost declarat „Anul Internațional Eminescu‟, iar „Luceafărul‟ a intrat în Guinness Book of Record în anul 2009. Programul s-a încheiat cu un citat al lui Eminescu: „Ca să-ți dai seama de nivelul culturii generale a unei nații, trebuie să vezi ce idoli are‟.

Cuconoiu Valerica, membru Club „Unirea‟ Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?