Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Concursul „Îmblânzirea cuvintelor”, o tradiție în Colegiul Asachi din Focșani

Luni, 16.01.2023, membrii catedrei „Limbă și Comunicare” din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani au organizat o activitate dedicată Zilei Culturii Naționale.

Concursul „Îmblânzirea cuvintelor”, o tradiție în Colegiul Asachi, își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor de argumentare orală sau în scris a unor opinii în diverse situații de comunicare. Astfel, elevii învață să utilizeze tehnici și strategii argumentative în situații de comunicare diverse, exersând compararea și evaluarea unor argumente diferite în vederea formularii unor judecăți proprii.

Tema acestei ediții a fost „Importanța stabilirii unor granițe personale sănătoase”. Prof. Adriana Măimăscu le-a amintit elevilor cât de important este să învățăm să ne construim granițe personale sănătoase pornind de la cuvintele lui Brene Brown, autoare a cărții „Curajul de a fi vulnerabil”: „Gândește granițele tale ca pe o grădină. Tu alegi ce cultivi aici. Tu alegi pe cine lași să intre.” Scopul activității a fost îmbogățirea experienței elevilor cu privire la discursul public, creșterea încrederii în sine pentru o dezvoltare personală cât mai aproape de cerințele societății în care trăim.

Membrii juriului format din prof. Florina Anghele, prof. Marinela Anghel, prof. Maricica Năstase, prof. Carla Marin, psiholog Mirela Daniela Stoican, elevele Țimiraș Andreea și Burlacu Roxana din clasa a XI-a B au evaluat discursurile prezentate și au acordat premii pentru:

-cel mai convingător discurs – Bengescu Laurențiu

-cele mai înțelepte soluții – Danțiș Adrian

-cele mai frumoase exemple – Durlea Gabriela

-cel mai coerent discurs – Dumitru Dejan Alexandru

-cele mai practice soluții – Mihăilă Ionelia Ramona

-expresivitate nonverbală deosebită – Moldoveanu Denisa Lorena

-cel mai expresiv discurs – Naidin Denisa

-cele mai originale idei – Stere Alexandra

-cele mai puternice argumente – Tatu Iulia

Susținerea financiară pentru acordarea de premii s-a realizat cu sprijinul Asociației Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, O Șansă pentru Educație. Activitatea s-a derulat în Centrul de Documentare și Informare a Colegiului Asachi cu sprijinul doamnelor director, prof. Marin Carla și prof. Drăgan Maria precum și al doamnei bibliotecar Gabriela Chipon.

Prof. Marinela Anghel

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?