Condamnat la 9 ani de închisoare după ce a încercat să își violeze fiica; bărbatul și-a agresat și soția și mama

0
1610

Final de proces – pe fond – în cazul unui vrâncean care a încercat să întrețină relații sexuale cu propria fiică, pe când aceasta avea 12 ani. Potrivit sentinței, inculpatul are de executat peste 9 ani de închisoare, fiind instituită totodată și interdicția de a comunica cu fata. Fapta a fost sesizată chiar de aceasta, în ziua respectivă – în urmă cu doi ani, după ce minora reușise să scape din mâinile tatălui său. Potrivit rechizitoriului, pe 8 ianuarie 2021, bărbatul în vârstă de 41 de ani încercase să o scoată din casă pe fată sub pretextul că trebuie să o caute pe soția sa – mama fetiței, iar la refuzul acesteia pur și simplu a prins-o de păr și a tras-o afară din locuință până la un imobil abandonat din apropiere, unde i-a desfăcut pantalonii și a așezat-o pe sol cu fața în jos, urcându-se peste ea. Fata a avut însă puterea de a-l lovi în cap cu o piatră, a reușit să fugă și, chiar dacă tatăl a încercat să o urmărească, nu a reușit deoarece era sub influența băuturilor alcoolice.

Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, mama fetiței – cu care inculpatul mai avea încă 2 copii – plecase de acasă, pe fondul scandalurilor repetate. Bărbatul nu a recunoscut fapta comisă, precizând că doar a tras-o de păr pe fiica sa și a înjurat-o, dar nu a încercat să o violeze. Însă declarația fetei a fost sprijinită și de unul dintre frații acesteia, care a povestit că în acea seară tatăl a venit beat acasă și i-a propus acesteia să doarmă cu el, dar pentru că a fost refuzat a apucat-o de păr și a scos-o afară din casă, înjurând-o. În acel moment, băiatul s-a băgat sub pătură de teamă, însă și-a adus aminte că după un timp acasă s-a întors doar tatăl, plângând, care i-a povestit că fata a sunat la poliție și a spus că el a tras de ea. La scurt timp, împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție, iar minora a intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea. Între timp, pentru inculpat s-au adunat și alte dosare penale violență în familie, după ce și-a lovit soția cu pumnul și o tigaie în zona spatelui, apoi cu genunchiul în zona gurii, dar și pentru agresiuni asupra mamei sale.

Anchetatorii rețineau că inculpatul este o persoană violentă pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Având în vedere toate acestea, pe tot parcursul procesului legat de fapta comisă împotrriva fiicei, inculpatul a fost în stare de arest. Luna aceasta, instanța a stabilit o primă sentință, după câteva amânări succesive: „(…) condamnă inculpatul (…) la o pedepasa de 9 ani închisoare, în regim de detenție. Constată că fapta din prezenta cauză a fost săvârșită în concurs cu fapta (…) pentru care inculpatului i s-a aplicat pedeapsa de 1 an închisoare, (…) și respectiv cu fapta (…) pentru care inculpatului i s-a aplicat pedeapsa amenzii în cuantum de 2.200 lei (…). (…) condamnă inculpatul la pedeapsa închisorii cea mai grea de 9 ani, la care se adaugă 1/3 din restul pedepselor cu închisoarea (…) în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă cu închisoarea de 9 ani și 4 luni, la care se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.200 lei. (…) interzice inculpatului (…) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, exercitarea drepturilor părinteşti în ceea ce o privește pe persoana vătămată (…) și respectiv de a comunica cu victima (…). Ia act că partea vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1.000 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale şi 600 lei în cursul judecăţii). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here