FOTO: Colegiul Asachi din Focșani va include Științele Sociale în oferta educațională pentru absolvenții clasei a VIII-a

0
606

Vineri, 13.01.2023, elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani au marcat în avans Ziua Mondială a Logicii. Începând din anul 2019, 14 Ianuarie a fost proclamată de către UNESCO, în asociere cu Consiliul Internaţional pentru Filosofie şi Ştiinţe Umane (CIPSH) drept „Ziua Mondială a Logicii”, pentru a atrage atenţia comunităţilor ştiinţifice şi publicului larg privind importanța acestei discipline.
Sărbătorirea acestei de zile de către elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” a contribuit la dezvoltarea creativității, imaginației și la promovarea unei culturi a colaborării, a dialogului și a înțelegerii reciproce.  Elevii din clasele a IX-a A, a IX-a B și a IX-a C, care studiază această disciplină din domeniul Științelor Sociale,
au participat la un concurs cu două secțiuni:

SECȚIUNEA I – GIMNASTICĂ INTELECTUALĂ a inclus două probe:

  • Proba scrisă a presupus rezolvarea de exerciții de logică pentru antrenarea minții.

  • Proba orală a presupus prezentarea unui eseu argumentativ privind importanța studierii Logicii.

SECȚIUNEA IIPROBA DE CREATIVITATE LOGICĂ a presupus realizarea unui afiș dedicat Zilei Mondiale a Logicii.

Comisia de jurizare a fost formată din prof. Drăgan Maria, prof. Anghel Marinela, prof. Gheorghe Cristina și elevul Constantin Gabriel, clasa a XI-a A, Președintele Consiliului Școlar al Elevilor. Rezultatele obținute vor contribui la creșterea interesului elevilor colegiului pentru disciplinele din domeniul Științelor Sociale. Începând cu anul școlar 2022-2023, oferta educațională a Colegiului Asachi va include o nouă specializare pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Vrancea, Științe Sociale. Această specializare cu profil umanist va lărgi sfera domeniilor de pregătire disponibile pentru elevii care aleg să studieze la CTGA.

Susținerea financiară pentru acordarea de premii s-a realizat cu sprijinul Asociației Colegiului Tehnic ‘‘Gheorghe Asachi’’, O Șansă pentru Educație.

PREMIUL I :

– Echipa Nr 1 formată din elevele Hazazup Iulia și Sasu Maria Luna 

– Echipa Nr 3 formată din elevele Țigănuș Andreea Denisa și Pleșcan Luminița Monica

PREMIUL AL II-LEA:

– Echipa Nr 2 formată din Maxim Bianca Denisa și Onofrei Ana Maria

– Echipa Nr 5 formată din Taban Andrei și Durlea Dragoș

PREMIUL AL III-LEA:

– Echipa Nr 4 formată din Grosu Daria Maria și Ciobotaru Daniela

– Echipa Nr 6 formată din elevele Lăutaru Mariana și Feraru Ana Maria.

Un premiu special a fost acordat elevei Terteleac Iris pentru cel mai bun Afiș încluzând un logo specific Zilei Mondiale a Logicii.

Activitatea s-a derulat în Centrul de Documentare și Informare a Colegiului Asachi cu sprijinul doamnelor director, prof. Marin Carla și prof. Drăgan Maria precum și al doamnei bibliotecar Gabriela Chipon. Activitatea a fost coordonată de prof. Mihaela Bacău.

Prof. Marinela Anghel

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here