GALERIE FOTO: Karate – 2022, anul revenirii la normalitate! Reprezentare europeană și mondială la nivel de vârf

0
1383

Ierarhia județeană stabilită pentru 2022 de Direcția Judeațeană de Sport pentru 2022 nu a inclus și sporturile neolimpice. Așa a indicat Ministerul Sportului. Ceea ce nu înseamnă că dacă nu au fost în numita ierarhie aceste sporturi nu există! În Vrancea au o bună reprezentare la mai multe discipline, între care karatele au obținut câteva rezultate de top european și mondial, în special prin sensei Daniel Fusaru și prin Irina Paraschiv. Într-un an al revenirii la normalitate după drastica întrerupere a activității sportive din perioada pandemiei, la Campionatul European de karate SKDUN de la Subotica – Serbia, din 1-3 aprilie, Daniel Fusaru a obținut medalia de argint la veterani iar Ștefan Gotu, pe cea de bronz. Excepționala Irina Paraschiv nu a concurat la această competiție pentru că se afla în perioada de absolvire a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza și de admitere la facultate. A fost o pauză competițională pentru Irina care și-a încheiat cu succes studiile liceale și a devenit studentă acolo unde și-a dorit – Universitatea Politehnică București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Irina Paraschiv a revenit în întreceri de mare anvergură la Campionatul Mondial de karate SKDUN din Cehia – Karlovy Vary, din octombrie, unde, alături de sensei Daniel Fusaru și alți colegi de club au reconfirmat valoarea înaltă a școlii focșănene de karate. Daniel Fusaru s-a întors acasă cu două medalii de aur la veterani, Irina Paraschiv, cu o medalie de aur și una argint, iar copilul Tudor Necula a devenit campion mondial. La Cupa Mondială de la Karlovy Vary au primit medalii de aur Andreea Constantin și Flavius Vlad, a fost medaliată cu argint Bianca Șerban, și au obținut medalii de bronz Andreea Constantin și Bianca Șerban.

La ultimul mare concurs al anului 2022, Campionatul European de karate Wado-kai de la București, 11-13 noiembrie, Irina Paraschiv a devenit vicecampioană la tineret, ca și Daniel Fusaru, la veterani.

La Campionatul Național și Cupa României la karate SKDUN, au câștigat numeroase medalii de aur, argint sau bronz nu doar sportivii de la CSM Focșani 2007 și CS Satori, ci și cei de la CS Unirea Focșani, antrenați de Mădălin Enache. Am făcut o succintă trecere în revistă a succeselor dintr-un sport cu mare priză la tinerii și copiii din Vrancea și care are valoarea prin care să reprezinte Focșaniul și Vrancea la cel puțin același nivel și în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here