Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Adolescenta din Paltin a plecat de acasă pentru „a se apăra de agresiunile fizice provocate de părinți”, spun reprezentanții Ambulanței

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea afirmă că adolescenta dată dispărută în comuna Paltin și găsită după ore de căutări într-o zonă împădurită, avea corpul plin de vânătăi, după ce ar fi fost agresată de părinți: „Azi în jurul orei 15 SAJ Vrancea primește un apel din partea unui echipaj de poliție în localitatea Paltin pentru o adolescentă de 14 ani cu multiple echimoze pe corp produse prin agresiune fizică. Adolescenta era plecată de acasă din cursul dimineții în pădure cu scopul de a se apăra de agresiunile fizice provocate de părinți. La solicitare se deplasează un echipaj Saj de urgență tip B 2 cu asistent medical și preia pacienta stabilă hemodinamic,cu semne evidente de traumatisme multiple la nivelul corpului mai vechi dar și recent produse. În căutarea adolescentei au fost implicate echipaje de poliție, jandarmi și pompieri. Pacienta a fost transportată la Spitalul județean Focșani”.

Biroul de presă al IPJ Vrancea a transmis că „în cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. De asemenea, au fost sesizați și reprezentanții D.G.A.S.P.C. Vrancea. Totodată, au fost emise două ordine de protecție împotriva părinților minorei”.

Direcția Protecția Copilului din cadrul DGASPC Vrancea a transmis, într-un comunicat, că adolescenta se află în prezent într-o structură din subordinea instituției, urmând a fi inclusă într-un program de evaluare și consiliere psihologică.

„În cursul zilei de ieri, 12.01.2023, am fost sesizați de către organele de Poliție cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 14 ani, a plecat de acasă, în data de 11 ianuarie a.c. și nu a revenit la domiciliu.
Minora, plecată voluntar de la domiciliu, a fost depistată într-o zonă împădurită de pe raza comunei Paltin, preluată de SAJ și transportată la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani.
Din relatările fetei reiese că în familie exista o situație conflictuală, ea plecând de acasă în cursul dimineții cu scopul de a se apăra de agresiunile fizice provocate de părinți.
Minora a fost preluată de specialiștii noștri și se află în momentul de față într-o structură din subordinea DGASPC Vrancea, urmând a fi inclusă într-un program de evaluare și consiliere psihologică”, se arată în comunicatul DGASPC Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?