Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Topul Firmelor Vrancea, organizat de Camera de Comerț

Cele mai importante firme din județ au fost premiate, joi, în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a „Topului Firmelor Vrancea” organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea. Tradiția organizării acestui eveniment dedicat celor mai performante firme din județ a fost reluată, după doi de pauză impusă de restricțiile din perioada pandemiei. Evenimentul a fost organizat la Restaurantul Cerdac. Președintele CCIA, Sorin Vornic, a arătat că Topul Firmelor din Vrancea a fost realizat prin prelucrarea datelor din situațiile financiare ale firmelor pe anul 2021, conform unei metodologii unitare aprobate de Comisia de realizare a Topului Național și aplicată la nivelul întregului sistem cameral din România. Topul este întocmit în baza unui program unitar de preluare și prelucrare a datelor economico financiare cuprinse în bilanțurile contabile ale firmelor. Clasamentul județean conține maxim 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate și clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului total.

Președintele CCIA, Sorin Vornic, a arătat că, în ultimii doi ani, Vrancea a reușit să facă un salt cantitativ și calitativ față de anii trecuți. Astfel, din cele 42 de camere de comerț, dacă Vrancea se situa în anii anteriori pe poziția 35, acum a urcat șase locuri și se află pe locul 29 în ceea ce privește numărul de firme care activează în mod eficient și activ. „Suntem în zona de mijloc a clasamentului la nivel național. Aceasta arată că, deși este o perioadă grea, care a început cu criza din 2008, pandemia, războiul care ne afectează, reușiți să vă faceți temele, să creați locul de muncă, să obțineți un profit pe care să îl investiți în județul nostru, astfel încât activitatea economică să se mențină și chiar să crească”, a menționat Sorin Vornic.

La realizarea topului au fost analizate situațiile financiare de la 10.547 firme care au depus bilanțuri contabile, din care 3700 au îndeplinit condițiile impuse de metodologie iar 1844 companii s-au clasat pe primele zece locuri. Mai mult, 119 firme din Vrancea au fost nominalizate la nivel național pe primele zece locuri pe domenii de activitate, din care 12 firme vrâncene au ocupat locul întâi în topul național al firmelor, 7 firme pe locul II și 15 firme pe locul III. Top 10 exportatori din Vrancea cuprinde în special firmele din domeniul confecțiilor textile, dar nu numai: Artifex, Pandora Prod, Simiz Fashion, Incom Vranco, Vrancart, Texdata, Speidel România, Ipromet, Conterra, Roșca Conf.

La finalul evenimentului a fost organizat un moment special în care au fost acordate premii de excelență pentru firmele vrâncene cu cele mai bune rezultate în ultimii ani. Au fost premiate firmele Comcereal, Agromec Ciorăști, Agroserv Grig, Alma Consulting, Aurora Com, Avicola, Ceproinv, Cristarem Tools, Deep Serv, Diplomatic TVR Press, DMF Poliplast, Elio Med, Europroiect, Marcip Com, Micromet, Pandora Prod, Palcom Internațional, Romseh, Ro-Design, Transport Public, UMO Serv, Vrancart, Vinexport Trade Mark.

Administrația locală și județeană susține dezvoltarea mediului de afaceri

Reprezentanții administrației locale și județene care au participat la eveniment i-au asigurat pe oamenii de afaceri de deschiderea pentru derularea proiectelor de investiții. Din partea Consiliului Județean au fost prezenți președintele Cătălin Toma și cei doi vicepreședinți, Marian Oprișan și Ionel Cel-Mare. Președintele Cătălin Toma a arătat că, din păcate, în România este o legislație greoaie iar „administrația este ca o școală cu multe abandonuri”. „Suntem deschiși parteneriatului. Dumneavoastră reprezentați forța, reprezentați bugetul, viitorul. Noi, în calitate de autorități, trebuie să vă deschidem porțile, terenurile, ideile pe care le aveți să le transformăm în realitate. Doar împreună putem reuși acest lucru. După doi ani de pandemie, cu un război la granițe, cred că din ce în ce mai mult trebuie să acordăm atenție acestui deziderat de a fi împreună. România nu poate fi puternică dacă în interiorul ei există tot felul de curente, România poate fi puternică dacă existați dumneavoastră, în calitate de parte activă, cei care produceți, cei care aduceți bani la bugetul statului”, a spus președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a felicitat firmele premiate și a subliniat că administrația locală municipală a fost, este și va rămâne un partener și un susținător activ pentru întregul mediu de afaceri. „Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru noi, pentru județul Vrancea. Suntem bucuroși să avem un număr cât mai mare de firme care ne reprezintă cu succes la nivel național dar și la nivel internațional. Datorită dumneavoastră noi reușim, cu veniturile pe care le produceți la bugetul local și la bugetul de stat, să ne ducem la îndeplinire obiectivele. Sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor dumneavoastră prin toate proiectele pe care le implementăm”, a spus primarul Misăilă. Edilul a subliniat că proiectele de investiții, reabilitările și modernizările de infrastructură din Focșani vor dezvolta municipiul dar vor aduce și plus valoare pentru mediul de afaceri. „Municipiul Focșani este motorul economic de dezvoltare a județului nostru, firmele focșănene având cea mai mare contribuție la bugetul județului. Primăria Municipiului Focșani a fost, este și va rămâne un partener și un susținător activ pentru întregul mediu de afaceri. Felicitări tuturor firmelor premiate! Sunteți modele de reușită, perseverență și adaptabilitate. Mult succes în continuare”, a arătat primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?