Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Elevii de la Economic au îmbinat utilul cu plăcutul: Târgul firmelor de exercițiu și Balul Bobocilor în aceeași zi

7 decembrie 2022 a fost zi de sărbătoare pentru elevii și cadrele didactice de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani

Elevii claselor a XI-a și profesorii coordonatori au dat startul celei de-a XIV-a ediții a Târgului Firmelor de exercițiu, etapa locală din Proiectul Național „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”. Proiectul, inițiat și coordonat de prof. Sonica Dărmănescu și susținut de profesorii din aria curriculară Tehnologii, are ca scop formarea competenţelor antreprenoriale, abilităților de comunicare și lucru în echipă, gîndire critică, rezolvarea de probleme, luarea deciziilor, creativitate, flexibilitate, prin intermediul Firmelor de exerciţiu pentru a asigura viitorilor absolvenţi o pregătire profesională corespunzătoare şi pentru inserţie rapidă pe piaţa muncii.

În vederea participării la târgul firmelor de exercițiu, la începutul anului școlar, în luna septembrie, elevii au înființat, preluat sau continuat opt firme de exercițiu, conform specializărilor pe clase și le-au înscris pe platforma ROCT pentru a fi activate, o condiție preliminară pentru participarea la târg. Secțiunile la care au participat elevii în cadrul târgului, au fost evaluați și premiați sunt: Cel mai bun stand, Cel mai bun catalog profesional, Cea mai bună prezentare PPT, Cel mai bun spot publicitar, Cel mai bun site/ Cea mai bună pagină web, Cele mai bune materiale promoţionale, Cele mai multe tranzacţii realizate, Cel mai bun negociator în limba engleză, Cel mai bun vânzător, Cea mai profesională imagine a firmei, Cea mai reprezentativă mascotă, Cea mai bună firmă participantă. Întreaga activitate a fost o etapă obligatorie pentru a avea acces în continuare la faza județeană și națională, conform noului regulament impus de Ministerul Educației.

Ziua a continuat cu „Balul Bobocilor”, desfășurat la Sala Balada a Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”. 10 perechi de „boboci” din clasa a IX-a au dansat, au cântat, au interpretat scenete de teatru, în aplauzele colegilor, părinților și profesorilor colegiului. Pe lângă momentele artistice ale elevilor din clasa a IX-a, colegii din clasele a X-a – a XII-a au surprins plăcut publicul cu dansuri moderne, majorete, dansuri clasice, balet, muzică instrumentală (saxofon și chitară). Activitățile au fost coordonate de consilierul educativ, prof. Mihaela Fiștoc. În aplauzele publicului au fost desemnați:

Miss/ Mister Boboc – Necula Claudia și Todirașcu Cezar

Miss/Mister Popularitate – Rotaru Sorina și Radu Alex

Miss/Mister Originalitate – Stoleru Giulia și Olteanu Cezar

Miss/Mister Eleganță – Merchioiu Oana și Nan Robert

After-Party-ul organizat pentru elevii colegiului a încheiat festiv o zi de activități educative școlare și extrașcolare.

Voicu Mihaela, bibliotecar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?