Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO: Consiliul Județean vă invită să pășiți în lumea magică ”La Crâng, de Crăciun!”, sâmbătă, 10 decembrie!

Consiliul Județean Vrancea va deschide sâmbătă, 10 decembrie, la ora 17.30, prima ediție a evenimentului „La Crâng, de Crăciun!”. Manifestarea se va desfășura în perioada 10 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 în aria naturală Crâng Petrești. Practic, în perioada sărbătorilor de iarnă, Crângul Petrești va deveni un tărâm de poveste, în care copiii, alături de părinți și bunici, se pot bucura de o atmosferă ca în basme și vor avea parte de multe surprize. „În acest an vă invităm la prima ediție a unui eveniment dedicat în special copiilor și atmosferei magice de Crăciun, în care să redescoperim bucuriile copilăriei, după o perioadă de pandemie, în care nu ne-am putut bucura așa cum se cuvine de sărbători”, este mesajul lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Pentru a oferi această atmosferă magică de Crăciun, într-un spațiu de poveste, așa cum este Zona de Agrement ”Crâng Petrești”, Consiliul Județean va organiza activități de divertisment pentru cei mici, cu Moș Crăciun, spiriduși și alte personaje de poveste, precum și spectacole cu artiști de renume, ce au în repertoriul lor cântece dedicate Crăciunului.

În Crâng va funcționa și un trenuleț turistic, care va fi atracția târgului și va plimba gratuit copiii care vor veni în Crâng pentru a se bucura de activitățile organizate pentru ei. De asemenea, în Crângul Petrești vor fi amplasate căsuțe din lemn, de unde pot fi cumpărate diverse produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Vă invităm la ora 17.30, la deschiderea oficială, când va avea loc aprinderea iluminatului festiv, pentru a ne bucura împreună de surprizele pregătite pentru copiii de toate vârstele: ateliere de creație magică alături de personaje de poveste, spectacole interactive pentru cei mici cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun, teatru, dans și improvizație alături de ajutoarele Moșului. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de coruri de copii, care vor aduce magia colindelor printre clinchete de clopoței, alături de trupa Distinto, care va urca sâmbătă pe scena amenajată în foișorul central din Crângul Petrești și de Mihai Trăistariu, care va cânta duminică în Crâng. Aroma sărbătorilor de iarnă va pluti în Crâng la căsuțele din lemn care vor fi amenajate pentru a vă putea încălzi cu ceai cald cu scorțișoară, vin fiert și pentru a gusta din delicioasele produse specifice sărbătorilor de iarnă, cum ar fi turtă dulce și mere coapte, dar puteți achiziționa pentru cadouri și obiecte lucrate manual, cu specific de Crăciun“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

De reținut că, în zilele 10-11 decembrie, 17-18 decembrie și 24-27 decembrie 2022, vor fi organizate, timp de câte 4 ore pe zi, ateliere de creație și activități specifice de Crăciun pentru copiii prezenți în Crângul Petrești. Nu vor lipsi Caravana lui Moș Crăciun și nici spectacolele interactive în care vor fi angrenați cei mici.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă, pentru noi toți, perioada în care petrecem mai mult timp cu cei dragi, când sufletele noastre se încarcă de atmosfera magică, iar Târgul de Crăciun ne dorim să fie locul de adunare cald și prietenos, care aduce lumină și bucurie în sezonul rece. Începând din 10 decembrie, Crângul Petrești va deveni gazda relaxării, a luminițelor, veseliei, zâmbetelor, colindelor și a poveștilor. Când se va păși pe poarta Târgului de Crăciun, se va intra într-un spațiu magic unde cu toții vom sărbători începutul sezonului cadourilor și al bucuriei trăite în familie, alături de oamenii dragi. La Târg vom descoperi copilăria și emoția, vom avea un motiv autentic și pur de profundă satisfacție și ne vom putea relaxa într-un spațiu neasemuit de frumos“, se arată în descrierea evenimentului.

Pe scena care va fi amplasată în Crâng vor fi organizate spectacole specifice sărbătorilor de iarnă, cu artiști cunoscuți, printre care amintim pe Ducu Bertzi, Nico, Narcisa Suciu, Distinto, Nicola, Vlad Miriță, dar vor fi prezenți și colindători din întreg județul Vrancea, care vor interpreta colinde și piese specifice sărbătorilor de iarnă.

Pentru copiii care vor veni „La Crâng, de Crăciun”, Consiliul Județean Vrancea a pregătit 700 de pachete cu dulciuri, dar și multe alte surprize, printre care și o tombolă, la care marele premiu este o excursie de poveste la Disneyland Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?