Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, subiectul unei întâlniri la Inspectoratul Școlar

Miercuri, 7 decembrie 2022, ora 13.30, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, va avea loc întâlnirea anuală de lucru în cadrul Proiectului ,,Întâlniri privind Planul național de implementare a Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020-2024, la nivel local”.

Pentru perioada 2020 – 2024, ținta strategică vizează reintegrarea funcțională a persoanelor private de libertate în mediul familial, în comunitate și pe piața muncii, prin consolidarea, optimizarea și dezvoltarea mecanismelor legale și procedurale necesare. Calificarea/recalificarea profesională reprezintă una dintre condițiile de bază, care contribuie la reintegrarea post-detenție, asigurând foștilor deținuți oportunitatea identificării unui loc de muncă, implicit și a unei surse de venit, în măsură să susțină independența individuală. Pentru concretizarea acestui obiectiv, este necesară asigurarea unei orientări profesionale și vocaționale mai bune a deținuților, astfel încât oferta de formare profesională să fie în acord cu cerințele pieței muncii și cu nivelul de studii al persoanelor private de libertate.

La întâlnire sunt invitați reprezentanți ai Penitenciarului Focșani, Inspectoratului de Poliție Vrancea, AJOFM, CPECA, DGASPC, DAS, Serviciul de Probațiune, CJRAE, Asociația Juriștilor Romi – ROMAJUST, Crucea Roșie, Protoieriile 1 și 2 Focșani, Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu” Focșani, Școala Gimnazială Slobozia Bradului Vrancea și ONG-uri, iar activitățile propuse spre desfășurare cuprind întâlniri mixte privind acțiunile în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, 2021 – 2022.

În cadrul aceluiași eveniment, prin proiectul ,,FEMEI ÎMPUTERNICITE, COMUNITĂȚI ÎMPUTERNICITE!”, finanțat de Ambasada Țărilor de Jos, în colaborare cu Asociația Juriștilor romi – ROMAJUST, se va desfășura o activitate dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, sărbătorită la data de 10 decembrie.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?