Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Decembrie de poveste în Focșani! Concerte, tradiții și obiceiuri de Crăciun, în Piața Unirii

Primăria Municipiului Focșani, împreună cu Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani și Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, are deosebita plăcere să invite toți focșănenii în Piața Unirii la o serie de concerte cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Crăciunul este cea mai iubită și mai așteptată sărbătoare a anului pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă. Pe lângă sărbătoarea Nașterii Domnului, Crăciunul reprezintă și o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor, transmise din generație în generație. Colindul, bradul împodobit, scenetele cu motive religioase și concertele tradiționale sunt nelipsite și în acest an, pentru că Primăria Municipiului Focșani dorește să aducă bucuria Sărbătorilor în inimile tuturor focșănenilor.

Tocmai de aceea, luna decembrie va fi de poveste în Focșani, pentru că, începând cu data de 10 decembrie 2022, dăm startul armoniei și cântecelor de Crăciun.

Astfel, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18.00, în Piata Unirii Focşani va avea loc Concertul de colinde ”Leru-i Ler și Flori de Măr”, susținut de artiștii de la „Ţara Vrancei” și Ansamblul „Icoane Moldave” din Neamţ. O altă surpriză pentru toți cei prezenți în Piața Unirii va fi recitalul îndrăgitului cântăreț Raoul, apreciat de toată lumea pentru repertoriul său de excepție și extrem de variat.

Tocmai în spiritul Crăciunului, duminică, 11 decembrie 2022, de la ora 18.00 vor urca pe scena din Piața Unirii elevii de la Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, care vor susține un moment artistic pe note de folk, intitulat ”Clopoței și Dalbe Flori”.

Următoarea săptămână continuă în aceeași notă festivă, cu o seară de vineri, 16 decembrie, plină de colinde oferite de Corul focșănean „Pastorala” și de prietenii lor din cadrul Corului „Șt. Andronic” de la Vulturu, începând cu ora 18.00.

Sâmbătă, 17 decembrie, între 12.00 și 14.00, va avea loc, în Piața Unirii din Focşani, o paradă a costumelor populare și a măștilor tradiționale, în cadrul Concursului ”Datini și Obiceiuri de Iarnă din Vrancea”, la care și-au anunțat prezența participanți din toate colțurile tării. După care, de la ora 14.30 și până seara târziu, toți concurenții înscriși în competiție vor păși pe scenă și vor încânta focșănenii cu melodii specifice zonelor din care provine fiecare.

Duminică seara, Ansamblul „Ţara Vrancei” va susține un concert intitulat ”Lângă Bradul de Crăciun”, începând cu ora 18.00. Invitatul special al serii este Valentin Sanfira, unul dintre cei mai de succes soliști de muzică populară, care îi va delecta pe toți cei prezenți în Piața Unirii din centrul orașului cu vocea și melodiile sale.

Dragi focșăneni, vă așteptăm cu mic cu mare să ne bucurăm împreună de atmosfera magică a Crăciunului, aici, în Orașul Unirii!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?