Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Atletism – Doamna Rodica Pendus, despre ”Memorialul Ovidiu Gavrilă”

Doamna Rodica Pendus, reputata antrenoare de la CS Unirea Focșani, a trimis redacției Monitorului de Vrancea pentru publicare considerațiile ce urmează despre organizarea și desfășurarea ”Memorialului Ovidiu Gavrilă” la atletism. Le publicăm cu prețuirea pe care o purtăm Doamnei Rodica Pendus, colegilor de antrenorat ai domniei sale, celorlalți antrenori și profesori, ca și copiilor și juniorilor care fac sport și părinților acestora:

După doi ani de pauză, și din dorința de a înlesni intâlnirea cu minisportivi din alte cluburi, am avut inițiativa de a relua tradiția concursurilor de toamnă -iarnă, cu Memorialul prof. Ovidiu Gavrilă, în săptămâna ”Ovideniei”. M-am sfătuit cu colaboratorii mei, antrenoarea Zaharia Violeta și cu proaspătul antrenor Tufaru Andy și am convenit să invităm 2-3 cluburi din apropiere, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu ce a urmat. S-a dus vestea și de la un concurs ”de casă”, cu câteva probe de sală și cu 50-60 de copii, s-a ajuns la 12 cluburi participante (CES Adjud, CSS Focșani, LPS Focșani, CSS Tecuci, LPS Buzău, CSS Buzău, SCM Buzău, CSM Buzău, CSM Slobozia Ialomița, SC Muntenii Buză –Ialomița, CSSOnești, CS Unirea Focșani) , totalizând aproape 250 de sportivi, crescând totodată și cheltuielile de organizare.

Pentru că 80% din participanți erau începători, ne-am gândit că pe lângă medaliile și diplomele celor care urcau pe podium ar fi fost grozav și ar fi rămas în memoria copiilor dacă ar fi primit toți diplome de participare și câte un pachețel (cu un sandwich, măr, dulciuri Kinder, apă etc.). Cum toate costă, dorința noastră nu s-ar fi îndeplinit dacă în ajutorul nostru nu ar fi venit părinții copiilor noștri și chiar părinții unor copii care au trecut de la atletism la alte sporturi. Mulțumim pe această cale tuturor (dr.Bezverhnii Igor, Bordea Andrei, Minea Aurel, Frățilă Ionel, Lepădatu Ionelia, Ciobotaru Costin Daniel, doamna asist. DoltuViorica).

Clubul Sportiv Unirea, prin dl. director Vâlcu Petrea, a pus la dispoziție sala de atletism, care a fost arhiplină cu copii, părinți și bunici susținători ai concurenților. Mulți dintre copiii care fuseseră înscriși la concurs nici nu știau ce înseamnă competiția, nu concuraseră oficial niciodată cu alți copii. Categoriile de vârstă participante au fost de la Spiriduși (născuți 2013 și mai mici), până la juniorii mari. Cele mai populate și mai spectaculoase categorii au fost cele mici, care au și deschis concursul și s-au întrecut la alergarea de viteză, cei mai măricei au sărit și la lungime iar unii mai îndrăzneți au aruncat cu greutatea.

Numai de la CS UNIREA au participat 60 de copii, semn că atletismul e pe mâini bune și că se pregătește o nouă generație de campioni. După sufletul meu, toți copiii sunt câștigători! Acum, ne pregătim pentru două concursuri la Bacău (10-11 decembrie, juniori și 18 decembrie, copii), cu care vom încheia anul calendaristic.

Între cei care s-au evidențiat sunt:

Spiridușii fete: Ciobotaru Natalia (locul 3 în finală și locul 2 la lungime), Burlacu Ilinca, Pîrcălăbescu Patricia, Oaie Bianca, Roșca Ștefania, Lazăr Teodora, Duțulescu Maria, Stroescu Natalia, Mocanu Sara, Manole Andreea.

Spiridusii băieți: Apetrei David (locul 1 în finală), Praja Patrick, Enache Luca, Popîrlan Nicholas, Bordea Matei, Țîru Matei, Tacu Teodor, Melinte Mihai, Beltea Denis, Negoiță Patrick, Jercan Rares, Pătrașcu Darius, Bratu Andrei, Apostol Rareș, Gheorghe Dragoș, Lepădatu Alexandru, Pătrașcu Robert.

Copii 3 fete: Rotaru Georgia (locul 1 la 50m și la lungime), Apetrei Iulia (locul 3 la 50m), Constantinescu Irina (locul 3 la lungime), Duțulescu Denisa, Enache Sofia, Serea Valentina.

Copii 3 baieți: Praja Luca (locul 1 la 50m si la lungime), Manole David ( locul 3 la 50m si locul 2 la lungime), Lepădatu David, Popescu David, Ciobotaru David (locul 3 la lungime).

Copii 2 fete: Păun Amalia (locul 1 la 50m și la luingime), Gogu Miruna (locul 2 la lungime), Mocanu Andreea (locul 2 la greutate).

Copii 2 baieti: Moisa George, Bratu Matei, Gheorghe David.

Copii 1 fete: Cuarcă Laura (locul 3 la lungime), Damian Miruna, Macovei Maria, Ghinea Violeta.

Copii 1 băieți: Negoiță Patrick (locul 1 la 60m și la lungime), Mocanu David.

Juniori 3 fete: Călin Diana, Suduc Aniela (locul 3 la lungime), Moise Giulia (locul 2 la lungime).

Juniori 3 baieti: Jercan Mihai (locul 1 la greutate și locul 2 la lungime), Coman Marian.

Juniori 2 fete: Ghiorghiță Alexandra (locul 2 la greutate).

Juniori 2 băieți: Serea Ștefan (locul 1 la greutate și locul 2 la lungime), Duță Alexandru, Grosu Luca, Pogan Viorel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?