Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Tradițiile continuă la Grădinița Nr.3 din Mărășești

Cadrele didactice de la Grădinița Nr.3 – structură a Școlii Gimnaziale Nr.2 Mărășești, reprezentată prin director prof. Novetschi Mirela, au ținut să marcheze într-un mod cu totul special Ziua Națională a României. 1 Decembrie este o zi de sărbătoare, cu mare însemnătate pentru tot neamul românesc, ocazie prin care să insuflăm celor mici, sentimentul de dragoste și respect pentru obiceiurile și traditiile strămoșești.

La loc de cinste a fost ,,lada cu zestre”, care duce tradiția și moștenirea mai departe. Preșcolarii grupei mijlocii, îndrumați de prof. înv. preșc. Crăițeanu Oana Mădălina, au putut vedea câteva dintre comorile neprețuite din ladă, și anume o vârtelniță, un fus cu furcă, caier de lână, țoluri și țesături lucrate în război, costume populare și trăistuțe, oale și ulcioare de lut și totodată au avut parte de o masă tradițională pe cinste, cu bucate alese. Micuții au fost tare impresionați și încântați de cele aflate, din vremurile de altădată, de torsul lânii, de cum se realizau diverse piese vestimentare, cum bunicile noastre ne împleteau ciorapii, ce fel se purtau oamenii în zi de sărbătoare, ce fel de covoare și vase aveau oamenii în case.

Activitățile au continuat cu o mare bucurie și mândrie, când fetițele alături de educatoare au frământat, ca odinioară, aluatul în covata de lemn, moment în care ni s-au alăturat și preșcolarii grupei mari, îndrumați de prof. Grigoraș Mirela. Ambele grupe au modelat pâine, covrigi, colaci, au pictat pe linguri de lemn, au confecționat stegulețe tricolore, au decorat portul popular și vase tradiționale. Nu au lipsit cântecul, jocul și voia bună, muzica populară fiind un prilej de bucurie pentru cei mici care și-au dat mâna pentru a dansa Hora Unirii. La mulți ani dragi români, fiți mândri de țara noastră! Un gând bun din partea preșcolarilor de la grădi nr 3, Mărășești.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?