Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: “Patria în inimi de copii” – Concurs regional/interjudeţean organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 Focşani

Patriotismul este una dintre valorile care ar trebui promovate şi sădite în sufletele copiilor noştri. Patriotismul nu este valoros în sine cât este în relaţie cu alte valori şi trebuie alăturat acestora: implicarea socială, interesul pentru cultura românească, toleranţa, reperele morale, respectul, spiritul civic, optimismul.

Când le trezim copiilor interesul pentru cultura, tradiţiile şi obiceiurile româneşti, apare inevitabil şi sentimentul de mândrie naţională. Din fericire, România are o grămadă de valori şi bogăţii, care trebuiesc arătate copiilor. Astfel, ei învaţă să aprecieze ceea ce au, să fie recunoscători şi să se simtă mândri că au avut şansa să se nască aici. Dacă reuşim să îi facem pe copii cu adevărat interesaţi de tradiţiile şi cultura populară, ei vor învăţa să le preţuiască şi să le ducă mai departe din dragoste şi nu din obligaţie. Grădinița cu P. P. Nr. 2 Focșani a sărbătorit ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, prin desfășurarea concursului interjudeţean ,,Patria în inimi de copii”, desfășurat în colaborare cu ISJ Vrancea, AEDR Vrancea, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattărăscu” și Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare”. ,,Participanții au trezit în sufletele noastre mândria de a fi român. Felicitări tuturor copiilor și cadrelor didactice implicate în proiect!”, au fost cuvintele doamnei director Isac Vasilica. La mulți ani, dragi români!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?