Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Consiliul Județean face noi demersuri pentru construirea Spitalului Județean

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat ieri în ședință extraordinară de îndată, proiectul de hotărâre privind însușirea documentațiilor cadastrale în vederea dezmembrării imobilului Teren Spital Județean aflat în domeniul public al județului Vrancea și alipirea terenului de 11.000 mp la imobilul teren în suprafață de 10.000 mp. Practic, prin acest proiect de hotărâre a fost suplimentată suprafața de teren ce va face parte integrantă din proiectul privind construirea noului spital județean.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul major privind construirea noului spital județean din Focșani. Conducerea administrației județene face pași concreți și demersuri susținute pentru ca acest obiectiv sanitar de anvergură din județul nostru să devină realitate. Deja au fost realizate nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF. Sunt demersuri care au necesitat, conform legislației în vigoare, o perioadă considerabilă de timp. „Facem demersuri susținute pentru edificarea acestui obiectiv major, care va deservi un areal mai mare, întrucât de la Iași la București nu mai există un spital de asemenea anvergură precum cel proiectat la Focșani. Am avut numeroase discuții cu factorii decizionali și ne bazăm pe susținerea Guvernului României în ceea ce privește finanțarea”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Noul Spital din Focșani va avea 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori) și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar și va fi dotat cu heliport.

Conform graficului proiectului, Consiliul Județean Vrancea va putea scoate la licitație lucrările de construire ale noului spital în anul 2023. După finalizarea achiziției publice, firma declarată câștigătoare va trebui să depună, în termen de 4 luni, documentația pentru emiterea autorizației de construire și în 2 luni va trebui să definitiveze proiectul tehnic.

În paralel, Consiliul Județean a rezolvat și problema infrastructurii de acces la noul Spital, obținând de la Primăria municipiului Focșani suprafața de teren necesară pentru una dintre căile de acces, iar în prezent este în procedură de transfer a unei suprafețe de teren de la Ministerul Apărării Naționale, în același scop. Valoarea totală estimată a noului Spital din Focșani este de 455.943.218 euro. Întrucât noul spital pune accent pe componenta de digitalizare și va cuprinde și o secțiune de telemedicină, acest fapt va scuti pacienții de costuri suplimentare și drumuri la alte unități sanitare din țară și, suplimentar, datorită dotărilor de cel mai înalt nivel, noua unitate sanitară va atrage specialiști în medicină.

Conducerea Consiliului Județean Vrancea face demersuri susținute pentru ca noul spital din Vrancea să primească finanțare, astfel încât construcția să poată demara anul viitor. „Suntem convinși că Guvernul României va găsi soluții să susțină cele două spitale din România, printre care și cel din Vrancea, care sunt extrem de avansate din punct de vedere al documentațiilor și care pot fi construite din fonduri europene până la termenul limită impus de Comisia Europeană în PNRR”, a afirmat Cătălin Toma.

4 proiecte de investiții vor fi depuse spre finanțare prin PNRR

În ședința de ieri au mai fost aprobate următoarele proiecte de hotărâre: „Aprobarea Programului de îmbunătățire a Eficientei Energetice pentru Consiliul Județean Vrancea”; ,,Aprobarea procedurii de selecție a partenerilor – operatori economici în vederea constituirii unui consorțiu integrat pentru învățământ dual în Județul Vrancea; „Aprobarea depunerii proiectului Investiții în capacități de producție în energie, pentru consumul propriu al Județului Vrancea în cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 11, măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile“; „Aprobarea participării UAT Vrancea în parteneriat cu UAT Județul Prahova și UAT Județul Buzău pentru promovarea și implementarea proiectului de înființare a traseului de cicloturism Velo Valahia în regiunea Prahova, buzău, Vrancea, în cadrul PNRR“.

Urgența acestor proiecte afost dată de faptul că întreaga documentație a acestora trebuie urcată pe platforma PNRR până luni dimineață. Începând de azi, 30 noiembrie, românii intră într-o minivacanță, urmând să se reîntoarcă la muncă de luni, 5 decembrie, dată la care se închide sesiunea de depunere de proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?