Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Focșani. Sunt montate stațiile de închiriere pentru biciclete

Primele stații de închiriere a bicicletelor au început să fie montate în locațiile stabilite pe raza municipiului Focșani prin proiectul european „Dezvoltarea reţelei de piste dedicate circulaţiei bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Prin acest proiect vor fi realizate piste de biciclete pe 7 străzi din Focșani, pe o lungime de 3,7 kilometri, vor fi instalate 30 staţii de închiriere a bicicletelor și va fi operaționalizată o flotă de 285 de biciclete mecanice inteligente, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă GPS, inclusiv 8 triciclete pentru seniori și 8 pentru persoane cu dizabilităţi. Stațiile de închiriere a bicicletelor sunt dotate cu panouri fotovoltaice și asigură toate informațiile pentru cei care vor dori să preia o bicicletă.

Locațiile pentru stațiile de bicicletă sunt în cele două cartiere ANL din Focșani, în Piața Unirii, în Piațeta Teatru, Piațeta Gării, în Piațeta Milcov, în zona Parcului Bălcescu, în zona Parcului Bahne, la Autogara Focșani, la Serviciul de Evidență a Populației (Vamă), în zona Sălii Polivalente, la Mausoleul Eroilor din Sud. Cele 7 străzi unde vor fi amenajate piste de bicicletă prin acest proiect sunt: Bulevardul Gării, Strada Republicii, Strada Maior Gheorghe Pastia, Bd. Brăilei, Strada Mare a Unirii, Strada Aurora şi Strada Ana Ipătescu.

Acesta este un proiect complementar cu lucrările realizate prin altă investiție derulată cu fonduri europene de municipalitate, anume „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. Bicicletele achiziționate prin acest proiect vor fi monitorizate permanent prin GPS şi vor fi dotate cu modul de comunicaţii mobile GPRS şi Wi-Fi precum şi modul de comunicaţii cu terminalele şi staţiile de preluare şi predare, sistem integrat în cadrul bicicletei de facilitare a închirierii directe cu ajutorul telefonului mobil (NFC – Near Field Communication). Bicicletele din sistemul bike-sharing vor fi operate cu o aplicaţie software mobilă realizată în cel puţin 3 limbi de circulaţie internaţională, inclusiv română, cu posibilitatea de plată prin SMS sau card bancar. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat în martie 2022 iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Proiectul are o valoare de 12 milioane lei, aproximativ 2,4 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?