Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fotbal, Liga a III-a – Meci peste nivelul Ligii a III-a!

  • CSM Focșani 2007 – Aerostar Bacău 2-2 (1-2)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Stratilă (46 Taciuc), Săpunaru, Mazilu (64 Stoica), Zaharia (81 Rogoveanu) – Arnăutu, Pasăre (64 Predoiu). Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Băjenaru, Gîrdea, Oprea, Dascălu.

Antrenor, Adrian Toma

Aerostar Bacău: Mocanu – Ștefan Pavel, Prentu, Vișinar, Bacalu – Ilie, Belciu, Anghel, Chirilă – Andrei Pavel, Vraciu. Rezerve: Manole, Coroamă, Bobîrnac, Căpușă, Zaharia, Benchea, Juncu.

Antrenor, Mihai Ionescu

CSM Focșani 2007 a terminat la egalitate partida disputată sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 14:00, pe Stadionul Milcovul cu Aerostar Bacău, în etapa a 14-a a campionatului național. Scor, 2-2. Meciul a început cu atacuri ale gazdelor și în minutul 3 Juncănaru a centrat paralel cu linia porții dar Pasăre nu a ajuns la finalizare, iar în minutul 8, după o lovitură de colț bătută de Zaharia de pe dreapta, Panaite a reluat cu capul, Mocanu a fost depășit iar experimentatul Vișinar, care aștepta în fața liniei porții a respins cu capul mingea care altfel ar fi intrat în plasa porții băcăuanilor! Împotriva cursului jocului, oaspeților le-a picat laptele-n pasat: au deschis scorul în minutul 15 când Ilie a șutat la poarta focșănenilor, Preda aștepta mingea care nu a mai ajuns la el pentru că Panaite, în încercarea de respingere, a deviat-o în gol: 0-1! Aerostar a avut apoi câteva minute cu posesie în jumătatea gazdelor și, în minutul 21, Prentu a tras puternic, în cross, mingea s-a dus spre vinclu de unde Preda a respins-o în corner. Două minue mai târziu, după o fază prelungită în careul Aerosatrului, Pasăre a șutat pe jos la colțul lung și mingea a trecut la o palmă de stâlpul din dreapa lui Mocanu. Instalați în jumătatea oaspeților cu toate liniile, focșănenii au fost aproape de gol în două rânduri. Mai întâi, în minutul 26, Zaharia a executat încă o lovitură de colț de pe dreapta, Săpunaru a prelungit cu capul până la Arnăutu în mijlocul careului și mingea reluată tot cu capul de vârful CSM 2007 a trecut puțin peste transversală. În minutul 28, după o combinație cu Zaharia, Negoiță a centrat pentru Arnăutu a cărui deviere spectaculoasă a dus mingea în stâlpul din dreapta lui Mocanu! S-a făcut 0-2 în minutul 31când Belciu, nemarcat, a primit mingea la marginea careului focșănenilor, a tras la colțul lung, pe jos suprinzându-l pe Preda.

CSM 2007 a avut apoi reacție de echipă stăpână pe propriile mijloace și a redus din handicap în minutul 42 când Arnăutu a câștigat un duel pentru minge la 25 de metri de poarta Bacăului, a urmat o cursă scurtă pe stânga, centrarea pentru Pasăre în mijlocul careului și șutul imparabil, pe jos, pentru 1-2. La începutul reprizei a doua, băcăuanii au urcat în jumătatea gazdelor în încercarea de a le tempera previzibila ofensivă. Focșănenii au răspuns cu un joc solid, au ieșit din presiune și în minutul 66 au egalat prin Arnăutu care a bătut perfect o lovitură liberă de la 17 metri din care mingea s-a dus aproape de vinclul din stânga al porții oaspeților. Era timp pentru încă alte goluri, ambele formații au fost în situații favorabile, însă la finalul celor trei minute de prelungire acordate de central scorul era tot 2-2.

Aerostar a arătat că are experiența jocurilor din Liga a II-a, însă CSM 2007 a pierdut două puncte din cauza erorilor din apărare care i-au adus un pasiv de două goluri. Focșănenii au demonstrat că au o bună forță de joc, au avut neșansă în mai multe rânduri, dar că sunt în grafic pentru intrarea în play-off! A fost până la urmă între CSM Focșani 2007 și Aerostar Bacău o dispută peste nivelul Ligii a III-a!

În etapa următoare, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, la Voința Limpeziș

Rezultatele și marcatorii etapei

CSM Focşani – Aerostar Bacău 2-2 (1-2). Au marcat Pasăre, Arnăutu, respectiv Panaite – autogol și Belciu.
Dinamo Bacău – Unirea Braniştea 0-1 (0-1). A marcat Răducan.
Metalul Buzău – CSM Râmnicu Sărat 1-1 (1-1). Au marcat Puiu, respectiv Constantinescu.
Viitorul Ianca – Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0). Au marcat Coteț, Ciucureanu.
Voinţa Limpeziş – Sporting Lieşti 1-4 (1-1). Au marcat Bratu, respectiv Iordache – 2, Costea, Stan, Călin.

Clasament: 1. CSM Râmnicu Sărat – 33 puncte; 2. Metalul Buzău – 29 puncte; 3. Aerostar Bacău – 28 puncte; 4. Unirea Braniștea – 28 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 27 puncte; 6. Sporting Liești – 21 puncte; 7. Viitorul Ianca – 15 puncte; 8. Dinamo Bacău – 10 puncte; 9. Voinţa Limpeziş – 5 puncte; 10. Dacia Unirea Brăila – 2 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?