FOTO! Casă nouă pentru o familie din Tănăsoaia, rămasă pe drumuri în urma unui cumplit incendiu

0
5967

„Când oamenii mai cred în minuni, Dumnezeu lucrează”

„Deocamdată, copiii locuiesc la o rudă din sat iar părinţii şi-au construit un bordei în curte.

Au nevoie de mare ajutor ca să-şi ridice minim două camere până vine iarna!

Speră, căci speranţa le-a mai rămas, că oamenii cu suflet mare îi vor ajuta să-şi riduce un nou cămin.”- Apel lansat de IPJ Vrancea către comunitate anul trecut.

În luna septembrie 2021, în comuna Tănăsoaia, sat Călimăneasa un incediu a distrus o locuinţă dar și speranțele unei familii.

Căsuţa modestă, în care locuiau părinţii şi cei şase dintre cei opt copii ai familiei a fost distrusă în proporţie de 80%, acoperişul arzând integral.

Capul famililiei se afla la muncă în sat iar mama, la o gospodărie învecinată, cu copiii. Astfel, din fericire, niciunul nu a suferit vătămări.

Însă agoniseala de-o viață și ceea ce până în acel moment numeau „acasă” a devenit scrum.

Rămaşi doar cu hainele de pe ei, s-au văzut nevoiți să o ia de capăt deși raza de speranță nu se întrezărea.

Prin colegul nostru, Anton Valentin, am aflat despre această dramă iar astfel, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au venit în sprijinul familiei prin contribuții bănești, reușind să le ofere acel licăr de speranță pentru a o lua de la capăt.

Și cum minunile se întâmplă când oamenii cred în ele, la apelul lansat nu au întârziat să se alăture
oameni de bine.

Semenii i-au ajutat să-și reclădească căminul și au făcut ca cei mici și cei mari să zâmbească din nou.

Societăți comerciale sau persoane fizice, împreună au făcut ca astăzi familia Niculescu să zâmbească din nou. Unii au contribuit cu materiale de construcție, tablă pentru acoperiș, geamuri și uși, mobilă iar alții au donat haine sau alimente pe parcursul unui an, Crucea Roșie Vrancea fiind, de asemenea, parte din acest deziderat.

Dar cel mai important, au pus suflet în orice gest!

Bucuria din ochii celor mici a fost greu de descris când, la întoarcerea de la școală, noua casă a primit binecuvântarea preotului paroh iar fiecare și-a găsit locul sub noul acoperiș.

Ne bucurăm că am putut fi parte din această minune și vom rămâne alături de familie având în vedere lipsurile vieții de zi cu zi pe care le întâmpină, tatăl, om foarte muncitor fiind singurul care aduce un venit.

text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here