Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Spectacol de gală la Teatrul Pastia. Primarul Misăilă: Sunt „evenimente și amintiri de neuitat”

Spectacolul de gală “Dulcea și tandra mea toamnă” desfășurat marți, 22 noiembrie 2022, pe scena Teatrului Municipal Maior Gh Pastia Focșani, a adus în fața publicului pe unul dintre cei mai apreciați compozitori din lume! Intrat în patrimoniul UNESCO datorită uneia dintre cele mai frumoase patru creaţii muzicale ale secolului XX, compozitorul Eugen Doga a oferit spectatorilor focșăneni un periplu artistic prin fabuloasa sa cariera muzicală.

Împreună cu invitații săi de renume, Ianna Novac – “Vocea de aur de peste Prut”, îndrăgitul artist Paul Surugiu (Fuego), Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” condusă de dirijorul Alexandru Ilie, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa, Maestrul Doga i-a încântat pe focșănenii prezenți cu creațiile sale, dar și cu dezvăluiri inedite din viața sa ca de film!

Timp de mai bine de 3 ore, în sala Teatrului Municipal au răsunat unele dintre cele mai frumoase valsuri, iar momentele poetice susținute de actorii Paula Grosu și Sorin Francu au completat în mod sublim actul artistic deosebit. De altfel, acest eveniment a avut o dublă semnificație: aniversarea a 109 ani de existență a teatrului focșănean, dar și un omagiu artistic adus compozitorului Eugen Doga, care a împlinit în acest an frumoasa vârstă de 85 de ani, dovedindu-ne încă o dată că, atunci când trăiești pentru artă, sufletul rămâne veșnic tânăr, iar spiritul creativ continuă să fie prolific și la o astfel de etate. Cu această ocazie urăm Maestrului Doga multă sănătate și un sincer și călduros La Mulți Ani!

„Totodată, felicit echipa care a organizat spectacolul de gală și sunt sigur că Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia” va putea și de acum înainte, alături de partenerii săi, să ofere publicului focșănean asemenea spectacole de înaltă ținută și întâlniri cu artiști desăvârșiți, care să se transforme pentru noi toți în evenimente și amintiri de neuitat”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

Sursa text și foto: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?