GALERIE FOTO: Muzeul din Adjud a fost redeschis

0
1753

Muzeul din Adjud a fost redeschis ieri, acesta fiind reintrodus în circuitul turistic, cu sprijinul Primăriei Adjud, care a renovat clădirea. Muzeul din Adjud este amenajat în clădirea Bibliotecii Municipale „Elena Lahovary” din parcul central. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare, primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, managerul Muzeului Vrancei, Romeo Valentin Muscă, muzeografi, elevi și profesori. „Acesta este un muzeu care își propune să fie cât mai aproape de comunitate, pentru că este dedicat în special copiilor, pe parte didactică. Mă bucură faptul că activitatea didactică va putea fi completată acum de o vizită la muzeu, acolo unde elevii vor putea cunoaște istoria locurilor, dar și cât de bogată este Lunca Siretului când vine vorba de faună, una cu adevărat spectaculoasă. Scopul Muzeului este acela de a aduce în prim plan ceea ce a fost înaintea noastră, pentru că trebuie să oferim respectul cuvenit înaintașilor noștri”, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Muzeul a fost animat de prezența zglobie a copiilor, însoțiți de profesori, care au admirat exponatele. Muzeul va fi deschis de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, cu acces gratuit pentru elevi.

Închis în anul 2020 pentru modernizarea clădirii în care funcționează, punctul muzeal adjudean oferă vizitatorilor interesante descoperiri arheologice, documente și informații din județul Vrancea, dar în mod particular din Adjud, Adjudu Vechi, Șișcani, Domnești Sat, de pe Valea Domoșiței și de pe malul stâng al Siretului, din Lespezi, Homocea și Ploscuțeni. Două săli sunt rezervate colecțiilor de floră și faună din Lunca Siretului și din zona montană a fostului Ținut al Adjudului.

Cu ocazia redeschiderii a fost omagiat post-mortem savantul Sava Athanasiu, unul dintre cele mai importante nume ale geologiei europene, născut în Satul Ruginești de pe Valea Domoșiței și, cu această ocazie, la eveniment a fost prezentă și nepoata savantului.

Consiliul Județean Vrancea, prin Muzeul Vrancei, organizează în perioada 22-24 noiembrie, a doua ediție a Zilelor Muzeului Vrancei, un eveniment dedicat promovării istoriei, culturii și personalităților născute în Vrancea. Marți, la Muzeul Unirii din Focșani a avut loc evenimentul „250 de ani de la Congresul de la Focșani“, dedicat aniversării unui sfert de mileniu de la momentul când românii din Moldova și Muntenia au cerut ambasadorilor Prusiei și Austriei, prezenți la Congresul de la Focșani, unirea și ieșirea de sub dominația Imperiului Otoman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here