Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primarul Misăilă: Sper ca viitoarele fonduri europene să contribuie și mai mult la dezvoltarea durabilă a Municipiului Focșani

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a participat, ieri, la Brăila, la dezbaterile privind Programul Regional Sud-Est pentru perioada 2021–2027. Edilul a afirmat, în acest context, că „o Europă mai competitivă și mai inteligentă se construiește și cu banii Uniunii Europene, dar numai cu aportul comunităților locale!”. „Plecând de la dezideratul că ne propunem o Europă mai apropiată de cetățenii săi, sper ca viitoarele fonduri europene să contribuie și mai mult la dezvoltarea durabilă a Municipiului Focșani”, a declarat Primarul Cristi Valentin Misăilă.

Evenimentul de lansare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027 a avut loc în Sala Oglinzilor din cadrul Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila. Conform unui comunicat transmis de Luminița Mihailov, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, programul beneficiază de o alocare totală de 1,48 miliarde de euro. „Investițiile finanțate vor sprijini specializarea inteligentă și inovarea, IMM-urile, digitalizarea, eficiența energetică a clădirilor, dezvoltarea urbană, infrastructura verde, mobilitatea urbană și conectivitatea regională, infrastructura educațională, regenerarea urbană, valorificarea patrimoniului natural/cultural”, precizează sursa citată.

La eveniment au participat „reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai altor autorități de management, autorități publice locale, universități, parteneri din societatea civilă, precum și potențiali beneficiari cărora li se adresează oportunitățile de investiții din perioada 2021-2027”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?