FOTO: Consiliul Județean Vrancea vă invită „La Crâng, de Crăciun”!

0
6641

Atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă este tot mai aproape. Pentru a aduce bucurie pe chipul și în sufletele copiilor și pentru a pune în valoare aria naturală Crâng Petrești, Consiliul Județean Vrancea își propune să organizeze în acest an prima ediție a Târgului de Crăciun – ”La Crâng, de Crăciun”, între 10 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023. În perioada sărbătorilor, Crângul Petrești poate deveni un tărâm de poveste, în care copiii, alături de părinți și bunici se pot bucura de o atmosferă ca în basme și vor avea parte de multe surprize. ”După o perioadă de pandemie, în care nu ne-am putut bucura așa cum se cuvine de sărbători, în acest an vă invităm la prima ediție a unui eveniment dedicat în special copiilor și atmosferei magice de Crăciun, în care să redescoperim bucuriile copilăriei”, este mesajul lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Pentru a oferi această atmosferă magică de Crăciun, într-un spațiu de poveste, așa cum este Zona de Agrement ”Crâng Petrești”, Consiliul Județean dorește să organizeze activități de divertisment pentru cei mici, cu Moș Crăciun, spiriduși și alte personaje de poveste, precum și spectacole cu artiști de renume, ce au în repertoriul lor cântece dedicate Crăciunului.

În Crâng va funcționa și un trenuleț turistic, cu o capacitate de maximum 15 persoane, care va fi atracția târgului și va plimba gratuit copiii care vor veni în Crâng pentru a se bucura de activitățile organizate pentru ei. De asemenea, în Crângul Petrești vor fi amplasate 6 căsuțe din lemn, de unde pot fi cumpărate diverse produse (alimentare și non-alimentare), specifice sărbătorilor de iarnă.

În perioada 10 – 27 decembrie 2022, mai exact în zilele 10-11 decembrie, 17-18 decembrie și 24-27 decembrie 2022, vor fi organizate, timp de câte 4 ore pe zi, ateliere și activități specifice de Crăciun pentru copiii prezenți în Crângul Petrești. Nu vor lipsi Caravana lui Moș Crăciun și spectacolele interactive în care vor fi angrenați cei mici.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă, pentru noi toți, perioada în care petrecem mai mult timp cu cei dragi, când sufletele noastre se încarcă de atmosfera magică, iar Târgul de Crăciun ne dorim să fie locul de adunare cald și prietenos, care aduce lumină și bucurie în sezonul rece. Începând din 10 decembrie, Crângul Petrești va deveni gazda relaxării, a luminițelor, veseliei, zâmbetelor, colindelor și a poveștilor. Când se va păși pe poarta Târgului de Crăciun, se va intra într-un spațiu magic unde cu toții vom sărbători începutul sezonului cadourilor și al bucuriei trăite în familie, alături de oamenii dragi. La Târg vom descoperi copilăria și emoția, vom avea un motiv autentic și pur de profundă satisfacție și ne vom putea relaxa într-un spațiu neasemuit de frumos“, se arată în descrierea evenimentului.

Pe scena care va fi amplasată în Crâng vor fi organizate spectacole specifice sărbătorilor de iarnă, cu artiști cunoscuți, dar vor fi prezenți și colindători din întreg județul Vrancea, care vor interpreta colinde și piese specifice sărbătorilor de iarnă.

Pentru copiii care vor veni „La Crâng, de Crăciun”, Consiliul Județean Vrancea a pregătit 700 de pachete cu dulciuri, dar și multe alte surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here