Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Elevii de la Colegiul Asachi din Focșani au purtat „Măștile adolescenței” la Balul Bobocilor

Joi, 17.11.2022, elevii şi profesorii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” au organizat Balul Bobocilor. Elevii din clasele a XII-a, a XI-a și a X-a, coordonatori ai evenimentului, au gândit tema balului, MĂȘTILE ADOLESCENȚEI, ca pe o invitație la reflecție: este primul bal al bobocilor organizat de Colegiul Asachi după pandemie, un dar oferit elevilor care nu au avut parte de acest moment așteptat de orice licean dar este, mai ales, un prilej de înțelegere a provocărilor prin care trece orice adolescent. Un simbol al măștilor pe care fiecare adolescent le poartă la un moment dat, le întâlnește pe chipurile celorlalți sau le experimentează în drumul spre cunoaștere, spre devenire. Balul a fost așadar, un prilej de acceptare a autenticității. Spectacolul a fost prezentat de elevii Carabă Ana Maria, clasa XII-a A, Bengescu Laurențiu, clasa a XI-a B și Carabineru Alexandru, clasa aXI-a A.

Momentele pregătite de bobocii claselor a IX-a au fost partea cea mai importantă a serii. Aceştia şi-au demonstrat calităţile artistice şi au fost evaluaţi de membrii juriului la secțiunea prezentare personală și originalitate. Concurenții și-au prezentat pasiunile și au identificat argumente pentru modul ideal de a trăi perioada adolescenței, cu sau fără mască. Ei au argumentat felul în care această alegere personală poate determina calitatea relațiilor cu cei din jur, dovedind profunzime și maturitate:

Am purtat destul măștile în pandemie, acum e timpul să arătăm cine suntem cu adevărat.”

Uneori oamenii poartă mască pentru că le este frică unii de alții. Am decis să nu mai așez nicio mască pe suflet, indiferent de context”

Uneori, cu cât te cunosc mai bine, cu atât oamenii te pot răni mai mult.”

E frumos să trăiești fără mască, prietenii te acceptă așa cum ești. Oamenii care poartă o mască nu sunt întotdeauna așa de fericiți.”

Juriul format din directorul colegiului, prof. Carla Marin, prof. Mircea Nicoleta, prof. Mihaela Arhire, doamna Stan Nicoleta, reprezentant agent economic Restaurant MA FOOD COOKIES AND FLOWERS și elevul elevul Gabriel Constantin, președintele Consiliului Școlar al elevilor, au acordat următoarele titluri:

Miss Boboc – Sasu Maria Luna, clasa a IX-a A; Mister Boboc – Alexe Narcis, clasa a IX-a D

Miss Originalitate – Hazazup Iulia, clasa a IX-a A; Mister Originalitate – Androne Sebastian, clasa a IX-a D

Miss Popularitate – Mihăilă Ionelia, clasa a IX-a B; Mister Popularitate – Scurtu Rareș, clasa a IX-a B

Miss Creativitate – Albineț Miruna, clasa a IX-a E; Mister Creativitate – Stanciu Robert, clasa a IX-a B

Miss Eleganță – Abdulac Eliza, clasa a IX-a D; Mister Eleganță – Radu Ionel, clasa a IX-a A

Miss Adolescență – Grigore Eliza, clasa a IX-a D

Miss Expresivitate – Enoiu Narcisa, clasa a IX-a B

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul directorilor CTGA, prof. Carla Marin și prof. Maria Drăgan, cu implicarea prof. Cristina Mihaela Gheorghe, Consilier Educativ, și cu sprijinul asociației profesorilor colegiului „O șansă pentru educație”. Sponsorii evenimentului au fost: Roman’S Focșani, Restaurant RUSTIC Focșani, Florăria ORHIDEEA, Carrefour Focșani Magazin BUCURIA, Școala de Șoferi MELINTEANU, ORIFLAME Vrancea, MARCO Focșani, SC OZ INSTAL ANAROB SRL, cadre didactice ale colegiului.

Activitatea a avut loc în cadrul unui restaurant din municipiul Focşani şi a fost urmată de o petrecere la care au participat elevi şi profesori ai colegiului.

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?