FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii, la a patra victorie consecutivă!

0
149
  • Sporting Liești – CSM Focșani 2007 1-2 (0-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Strătilă (61 Taciuc), Săpunaru, Mazilu (70 Stoica), Zaharia – Pasăre (61 Rogoveanu), Arnăutu (88 Predoiu). Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Paizan, Gîrdea, Oprea, Dascălu.

Antrenor, Adrian Toma

Sporting Liești: Vădeanu – Maftei, Dima, Sevastian, Ștefănescu – Munchiu, Chiriac, Călin, Stan – Iordache, Costea. Rezerve: Brăneț, Angheluță, Crihană, Mohorîță, Cucu, Mihu, Bîrlădeanu, Hodorogea, Popa.

Antrenor, Cătălin Savu

CSM Focșani 2007 a obținut a patra victorie consecutivă în returul campionatului Ligii a III-a. La Liești, în partida cu Sporting din etapa a patra a returului, focșănenii s-au impus sâmbătă cu 2-1 după ce la pauză conduceau cu 1-0. A fost altceva decât în tur, pe Milcovul. Cu alt antrenor pe bancă și cu încercarea de împiedicare a construcției focșănenilor, lieștenii au fost adversari redutabili. Antrenorul Adrian Toma mi-a spus că CSM 2007 a avut ”o partidă grea, cu o echipă bine organizată”. După care a continuat: ”Ne-am făcut partitura, cu presiune, ne-am dus peste adversari, am combinat rapid, ne-am creat ocazii de gol, am înscris. Am arătat bine. Și am câștigat!”

Primul gol, marcat de gazde în minutul 38 în proprie poartă, i-a aparținut lui Chiriac, la capătul unui carambol în care mingea centrată de oaspeți în fața porții a deviat din portar într-un alt apărător, apoi în ghinionistul de unde s-a oprit în plasa porții lui Vădeanu. În repriza a doua, Sporting a trecut pe lângă egalare la 1, dar Panaite a repins cu capul de pe linia porții. S-a făcut 1-1 ceva mai târziu, în minutul 63, când tecuceanul Iordache, jucător care a fost în probe la CSM 2007, a pătrus în careu, nemarcat și a șutat fără nici o șansă pentru Preda. Oaspeții au reluat dominarea, însă lieștenii au fost aproape de 2-1 când Costea a scăpat singur cu Preda, însă portarul Focșaniului a blocat mingea și i-a lăsat echipe sale liniștea că construiască pentru golul victoriei. Acesta a venit în minutul 86, la capătul unei noi combinații de mare efect: Taciuc a primit mingea de la Negoiță, a pătruns la linia de fund, a trimis în centru la Arnăutu care a simulat șutul, i-a deconcertat pe apărătorii Lieștiului, dar a pasat în urmă la Rogoveanu al cărui șut, imparabil a făcut 1-2! Fotbaliștii pregătiți de Adrian Toma au obținut o victorie muncită, dar indiscutabilă, în condițiile în care au dominat și-au creat multe situații de gol, inclusiv când au trimis de trei ori mingea în barele porții Sportingului.

Cu cele trei puncte câștigate la Liești, CSM Focșani 2007 s-a apropiat la două puncte de formația de pe locul al doilea, Metalul Buzău, care a pierdut sâmbătă la Galați meciul cu Unirea Braniștea, formația aflată pe locul 5 la un punct de cea a Focșaniului. Situația din partea de sus a clasamentului seriei a 2-a s-a complicat, oricare dintre primele cinci putând accede în play-off! Unde va fi CSM 2007 în acest tablou, vom vedea sâmbăta viitoare când la pe Milcovul va veni Aerostar Bacău, formația de pe locul al treilea.

Rezultatele și marcatorii etapei
CSM Râmnicu Sărat – Viitorul Ianca 4-0 (2-0) Au marcat Ignat, Mateiciuc – 2, Pâslaru;

Aerostar Bacău – Dinamo Bacău 5-1 (4-0). Au marcat Anghel – 2, Vraciu, Pavel, Coroamă respectiv Brăescu.

Sporting Lieşti – CSM Focşani 1-2 (0-1). Au marcat Iordache, respectiv Chiriac – autogol, Rogoveanu.
Dacia Unirea Brăila – Voinţa Limpeziş 1-1 (1-0). Au marcat Robu, respectiv Alexandru Lemnaru.
Unirea Braniştea – Metalul Buzău 1-0 (1-0). A marcat Murgoci.

Clasament

1. CSM Râmnicu Sărat – 32 puncte; 2. Metalul Buzău – 28 puncte; 3. CS Aerostar Bacău – 27 puncte; 4. CSM Focşani 2007 – 26 puncte; 5. Unirea Braniştea – 25 puncte; 6. CS Sporting Lieşti – 18 puncte; 7. Viitorul Ianca – 12 puncte; 8. Dinamo Bacău – 10 puncte; 9. Voinţa Limpeziş – 5 punct; 10. Dacia Unirea Brăila -2 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here