Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Bogdan Matișan, președinte coordonator la PES Activists Vrancea

Bogdan Matișan a fost confirmat, sâmbătă, în funcția de președinte coordonator al PES Activists Vrancea în cadrul conferinței județene de alegeri care a avut loc la Ateneul Popular din Focșani. La evenimentul în care a fost aleasă noua structură de conducere a PES Activists Vrancea, au participat secretatul general al PES Activists, Janina Sitaru, deputații PSD de Vrancea, Laurențiu Marin și Elena Stoica. Temele principale ale discuțiilor au vizat activitățile politice și cele umanitare derulate de PES Activists. Partidul Social Democrat, prin PES activists România, a arătat reprezentanților statelor din Uniunea Europeană că România trebuie să fie în Schengen, prin intermediul campaniilor „Românii merită în Schengen” și „România cere Schengen” susținute de peste 80.000 de români. Aderarea României la spațiul Schengen a devenit un obiectiv tangibil pe agenda de politică externă a României, și vom continua să luptăm pentru împlinirea acestui deziderat, împreună cu familia noastră politică din cadrul Partidului Socialiștilor Europeni. Eliminarea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene este unul dintre cele mai vizibile și mai importante efecte ale procesului de integrare europeană, a arătat Janina Scutaru.

Deputatul PSD, Laurențiu Marin, a arătat că PES Activists este singura organizație care a derulat un amplu proiect pentru aderarea României la spațiul Schengen. De altfel, social democrații sunt cei care s-au implicat și fac toate demersurile pentru România să intre în Spațiul Schengen. Mă bucur că în Parlamentul European, grupul social-democraților europeni a votat în unanimitate pentru aderarea României la spațiul Schengen. Social democrații sunt singura familie politică europeană care susțin aderarea României la Spațiul Schengen! Este un model care ar trebui urmat și de celelalte formațiuni politice din România astfel încât aderarea țarii noastre la spațiul Schengen să devină o realitate pe data de 8 decembrie, a transmis deputatul Laurențiu Marin.

La finalul conferinței, președintele coordonator Bogdan Matișan a arătat că în perioada următoare va fi derulată campania „Zâmbetul de sărbători”. Vă mulțumesc pentru votul acordat întregii echipe pentru că, împreună, vom face multe lucruri frumoase pentru județul Vrancea. Primele acțiuni vor avea loc în următoarea perioadă, vor fi acțiuni frumoase care vor aduce în prim plan politicile europene și modul în care noi reușim să le aducem în fața oamenilor”, a spus Bogdan Matișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?