Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Proprietara unei agenții imobiliare, judecată pentru contrabandă cu țigări

O femeie din București, care deține o agenție imobiliară, a fost acuzată de contrabandă cu țigări în Vrancea, după ce în mașina condusă de aceasta au fost descoperite țigarete fără timbru. Însă, chiar dacă a fost trimisă în judecată, pe parcursul procesului instanța a ajuns la concluzia că aceasta este nevinovată și că fusese atrasă în această situație de iubitul ei, un bucureștean cu mai multe condamnări la activ, inclusiv pentru consum de droguri și contrabandă cu țigări.

Prima soluție a judecătoriei a fost de achitare a bucureștencei, în schimb, iubitul acesteia a primit 3 ani și o lună de închisoare cu executare, mai ales prin prisma vechilor condamnări pe care le suferise. Totodată, instanța a admis acţiunea civilă intentată de Autoritatea Vamală Română – prin Direcţia Regională Vamală Galaţi, iar inculpatul a fost obligat să achite 37.318 lei, plus accesoriile pentru creanţele fiscale calculate până la data plăţii integrale, în condițiile în care în mașina în care se aflau inculpații fuseseră găsite 2.900 de pachete de ţigări marca Marble, 40 de pachete de ţigări Compliment şi 100 de pachete de ţigări marca Credo.

Întâmplarea de la care a plecat totul a avut loc în august 2020, când polițiștii vrânceni, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu pe DN2 E85, au observat în trafic un autoturism care virase brusc pe o stradă lăturalnică. Oamenii legii au plecat în urmărirea mașinii și au oprit șoferul pentru control – la volan fiind bucureșteanca. Mai mult decât atât, după ce au verificat documentele, polițiștilor li s-a părut suspectă atitudinea femeii și a pasagerului aflat pe locul din dreapta, astfel că le-au solicitat să le prezinte interiorul autovehiculului și al portbagajului, unde au găsit baxuri întregi cu țigări, care nu aveau timbru fiscal. Încă de atunci, bărbatul a susținut că îi aparţin și că le cumpărase din județul Suceava, unde fusese pentru câteva zile în vacanță și de unde tocmai ce se întorceau. La audieri, bărbatul a explicat că luase 6 baxuri cu țigări de contrabandă, pe care urma să le vândă cu 6,4 lei/pachet, dar că nu îi spusese prietenei sale ce încărcase în portbagaj.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?