Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Două zile cu muzică ușoară românească la Festivalul „Florentin Delmar”

Cea de-a 47-a ediție a Festivalului de muzică uşoară românească „Florentin Delmar” începe astăzi, 18 noiembrie, la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” Focșani. Vor urca pe scenă cincisprezeze tineri artiști care au trecut de preselecție și vor încerce să obțină cele mai bune note din partea juriului condus de maestrul Horia Moculescu. Ediția din acest an este una specială, prin implicarea financiară a Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” care a permis ca tinerii artiști să beneficieze de acompaniamentul muzicienilor de la Viorel Gavrilă Band. Deschiderea oficială a Festivalului a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care au participat primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, președintele Festivalului, Marilena Șerbănuț, directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, Sorin Francu, compozitorul Viorel Gavrilă și membrul juriului, Ionuț Ungureanu precum și cei 15 tineri artiști.

„Mă bucur foarte mult să avem continuitate la acest festival de tradiție al municipiului. La Focșani se păstrează în continuare o unitate în ceea ce înseamnă muzica ușoară românească. De fiecare dată am fost alături de organizatorii acestui festival, noi fiind gazdă dar nu trebuie să îi uităm pe cei care și-au legat numele de aceste festival, mă refer la maestrul Horia Moculescu, care este de foarte mulți ani președintele juriului. Vă dorim să aveți zile frumoase și amintiri frumoase de la Focșani”, a spus primarul Cristi Misăilă, care a subliniat că municipalitatea vrea să mențină în continuare Festivalul Florentin Delmar, probabil al doilea în țară de o asemenea anvergură și longevitate.
Directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, Sorin Francu, a menționat contribuția instituției de cultură la organizarea Festivalului Florentin Delmar. Directorul a propus ca edițiile viitoare să fie organizate în perioada verii, în aer liber, ceea ce ar putea atrage mai mulți concurenți dar și mai mulți spectatori din municipiu. „Noi, Teatrul din Focșani, am găzduit acest festival de la înființare și până în anii 90, am reușit să urmărim câțiva dintre cei care au câștiga trofeul la acest concurs. Susținem din punct de vedere financiar acest festival, de aceea ne bucurăm să aducem vedete care au trecut prin acest festival, care au o carieră importantă în muzica românească, mă gândesc la Nico, Romeo Zaharia, fost câștigător al Festivalului, Daniela Răduică, Laurențiu Cazan, unul dintre cei mai valoroși muzicieni pe care îi are România astăzi”, a spus Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal.
În cadrul conferinței de presă, compozitorul Viorel Gavrilă a subliniat sprijinul Uniunii Compozitorilor care va acorda un premiu special pentru creație interpretativă românească, premium prin care va fi pusă în valoare interpretarea pieselor românești.
Focșăneanul Ionuț Ungureanu le-a oferit sfaturi tinerilor concurenți astfel încât să ofere cea mai bună perfomanță când urcă pe scena Atenului. „Este pentru a doua oară când am misiunea de a fi într-un juriu al Festivalului Florentin Delmar. Mă bucur pentru că îmi place să cred că simt mult mai aproape decât alții ceea ce simțiți voi, ca și concurenți”, a arătat Ionuț Ungureanu.
Președintele Festivalului, Marilena Șerbănuț, a arătat că, la fel ca anul trecut, un premiu special va fi oferit de editorul muzical Andrei Filip. Acesta va face un cadou muzical respectiv un clarinet pentru elevul Matei Adam de la Liceul de Artă din Focșani.
Festivalul reunește concurenți veniți din toate colțurile țării. Pe scenă vor urca : Andrei Theodor din București, Apetrei Paula Alesia și Samson Miruna Costina din Roman, Ciobanu Florin din Roșiorii de Vede, Cojocaru Elena Daria și Ghiluș Maria din Craiova, Damian Alexandra din Tecuci, Gheorghe Amalia Cristina, Ghiduruș Andrada Maria, Iancu Bianca Ana Maria și Iosifescu Ștefan Robert din Slobozia, Leu Catinca din Călărași, Solomie Maria Anastasia din Arad, Teletin Andreea Otilia din Vaslui și nu în cele din urmă, focșăneanul Preda Alexandru Cristian.
Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vadă mai mulți artiști îndrăgiți, precum Nico și Romeo Zaharia, Daniela Răduică, Laurențiu Cazan, Viorel Gavrilă Band și Andrei Petruș – câștigătorul ediției din 2021, care vor susține câte un recital pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?