Ex-primarul Ionescu, achitat definitiv în dosarul instrumentat de DNA

0
919

Sentință definitivă în dosarul lui Neculai Ionescu, fost primar al comunei Homocea, în dosarul în care Direcția Națională Anticorupție îl acuza de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. După o condamnare cu executare la Tribunalul Vrancea, Curtea de Apel Galați a schimbat complet soluția, dispunând achitarea acestuia. Implicit, toate celelalte dispoziții au fost modificate și, prin aceeași hotărâre, CA Galați a respins apelul promovat de procurorii anticorupție.

La Tribunalul Vrancea pedeapsa fusese de 3 ani, 5 luni şi 5 zile închisoare cu executare, plus interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Dosarul se judecă din iunie 2021.

După sentința pronunțată pe fond, Neculai Ionescu a scris pe Facebook că a dorit să acceseze fonduri europene „pentru a finaliza construcția unui imobil, început în 2007 (care se degrada) în care să amenajez sediul primăriei. Pe înțelesul tuturor, infracțiunea pe care se presupune că am săvârșit-o este de TENTATIVĂ DE FRAUDARE FONDURI EUROPENE, în care se înțelege că nu s-a primit nici un ban, și în consecință NU EXISTĂ PREJUDICIU.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here