Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Cum ai grijă de cizme piele întoarsă sau din piele nubuc?

Îngrijirea unor cizme piele întoarsă și păstrarea lor la fel de bine ca și cum ar fi noi pare întotdeauna complicată, ceva de care numai mâinile experte pot avea grijă. Dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr.

Cu câteva îngrijiri simple și cu ajutorul accesoriilor specifice pentru curățarea pantofilor, ne putem curăța singuri perechea de ghete damă piele și cizme piele întoarsă sau nubuc și le putem păstra aspectul și strălucirea. O pereche de cizme piele întoarsă sau nubuc își vor păstra aspectul și vor arăta la fel de bine ca atunci când i-ați cumpărat.

Ce măsuri de precauție trebuie luate cu pantofii din nubuc, piele întoarsă sau piele de căprioară?

Nubuc sau piele întoarsă sunt tipuri de piele moale și cu aspect catifelat. Din cauza naturii lor delicate, trebuie să se acorde o atenție deosebită acestor materiale, deoarece, deși sunt rezistente, sunt mai sensibile la pete și la intemperii decât pielea.

Ploaia și, în general, apa nu se potrivesc cu o pereche ghete dama piele, deoarece îi pot deteriora aspectul și îi pot reduce rezistența. Pielea este un material poros, iar dacă apa pe care o absoarbe rămâne în interior prea mult timp, se poate întări și se poate crăpa. În cazul pantofilor din piele de căprioară, piele întoarsă sau nubuc, se întâmplă același lucru, motiv pentru care trebuie să acordăm o atenție deosebită întreținerii și curățării, folosind accesorii de încălțăminte specifice pentru acest tip de material.

Ce fel de accesorii și completări pentru pantofi ar trebui să fie folosite?

Pe piață există diverse produse care pot fi folosite pentru îngrijirea și întreținerea acestui tip de ghete damă piele sau cizme piele intoarsa, în funcție de tipul de curățare necesar. Aceste accesorii sunt speciale pentru curățarea piele de căprioară sau nubuc, deoarece nu sunt hidratante și nu umezesc excesiv suprafața pielii, îngrijind-o și curățând-o perfect.

Nu sunt multe accesorii de folosit, iar acestea ne vor oferi un rezultat profesional pentru orice pată sau împrejurare. De obicei, folosim o perie de pantofi din piele de căprioară, a cărei caracteristică este duritatea periilor sale. Multe modele, pe lângă faptul că au peri foarte rigizi, au o parte centrală din peri metalici pentru o curățare mai profundă. Trebuie utilizat cu grijă, deoarece, deși utilizat corect păstrează starea naturală a pielii de căprioară, utilizarea necorespunzătoare poate deteriora materialul.

Pentru întreținere sau curățare generală, folosim spray-uri pentru ghete damă piele pentru a completa utilizarea periei. Pentru petele ocazionale, pe lângă peria de pantofi, folosim un produs de îndepărtare a petelor pentru piele de căprioară, piele crăpată și nubuc.

Deși nu este esențial să deținem toate produsele care se folosesc, este indicat să le achiziționăm și să ne alcătuim o trusă de întreținere și curățare a încălțămintei, pentru a le folosi ori de câte ori avem nevoie.

Cum să curățați pantofii din piele de căprioară sau din piele crăpată

Deși atunci când ne gândim cum să ne curățăm cizmele din pielele întoarsă poate părea mult de lucru, nu este deloc așa. Este necesar să se urmeze câțiva pași simpli, în funcție de cât de murdară este încălțămintea.

Deși nu este esențial să avem toate produsele care se folosesc, este indicat să le achiziționăm și să ne formăm un kit de întreținere și curățare pentru pantofi din piele întoarsă sau alte materiale, pentru a le folosi ori de câte ori avem nevoie.

Cum se realizează întreținerea și o curățare mai amănunțită

Pentru o curățare generală, trebuie să periem întreaga suprafață a încălțămintei, îndepărtând praful și murdăria de suprafață. Frecați ușor și întotdeauna în aceeași direcție. Apoi, pulverizăm țesătura cu spray-ul de curățare a pantofilor, iar după ce se usucă, după câteva secunde, trebuie să periăm din nou pantoful și acesta va fi complet curat. Cu această grijă, ne vom păstra întotdeauna pantofii și accesoriile de încălțăminte perfecte și vom putea să le folosim și să le păstrăm pentru mult mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?