Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și FOTO! Incendiu de proporții, noaptea trecută, la o hală de prelucrare a lemnului din Ruginești

 

Atenție la instalațiile electrice!

În cursul nopții, în jurul orei 02:35, pompierii militari vrânceni, din cadrul Secției de Pompieri Adjud, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de prelucrare a materialului lemnos din comuna Ruginești. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 500 mp, cuprinzând o hală de circa 300 mp și o anexă de 200 mp.
La intervenție au acționat în cooperare cu pompierii militari, pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ruginești.
Misiunea a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile și materialului lemnos depozitate în interiorul și împrejurimile halei și anexei.
În timpul intervenției, paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, care suferit arsuri la membrele superioare. Pacientul a fost preluat și transportat cu ambulanța SMURD la spital (C.P.U. Adjud).
Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în această dimineață, în jurul orei 08:10. Pompierii au reușit să salveze din calea flăcărilor locuința aflată în vecinătate.
În urma evenimentului au ars: o hală de 300 mp, o anexă de 200 mp, 20 mc material lemnos, 60 mc rumeguș, 2,5 t plante furajere, scule și accesorii de prelucrare a lemnului.
Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un scurtcircuit electric determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

***

Măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică

Atenție! Instalaţiile electrice defecte, echipamentele improvizate sau aparatele electrice lăsate nesupravegheate pot cauza incendii.

 

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, este indicat să:

• efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
• nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
• nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
• nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
• amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.

Recomandare: Instalaţi senzori de fum!
• Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
• Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?