Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Fotbal județean – Gugeștenii au câștigat primul derbi pentru titlu!

  • Victoria – CSM Adjud 1946 2-0 (0-0)

Primul derbi pentru titlul județean la fotbal, a opus sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 15:00 pe stadionul din Gugești, formația locală Victoria și CSM Adjud 1946. Atmosferă de meci special, cu echipele însoțite de copii la intrarea pe teren, tribună plină și cu invitați pentru lovitura de începere – Ionel Roșca, fotbalist emblematic al Gugeștiului și juniorul Mihăilă Pencu, într-o simbolică predare de ștafetă între generații. Vreme și gazon care invitau echipele la o dispută de bun nivel. Iar meciul a avut multe momente de fotbal frumos, cu multe faze de poartă, cu ratări și cu două goluri. Ambele au fost înscrise de gazde, după ce oaspeții au rămas în zece jucători odată cu eliminarea lui Mănăilă pentru al doilea cartonaș galben în minutul 68. Primul a marcat Ionescu în minutul 75 dintr-o lovitură liberă de la 16 metri prin care a trimis mingea sub încheietura barelor, în dreapta lui Dogaru care nu avea cum să apere! Lovitura liberă fusese acordată după ce Costin a fost faultat la pătrunderea în careu. Al doilea gol a fost marcat în minutul 82 din mijlocul careului de Ciprian Dumitriu care a reluat cu stângul în plasă. Și această minge era greu de oprit de portarul Adjudului, prins pe picior greșit. Adjudenii au avut prima mare șansă de gol a partidei, dar mingea șutată de Agbleta în minutul 20 a lovit stâlpul din dreapta al porții Victoriei, apoi a sărit în cel din stânga de unde a revenit în teren. Cu un gol al oaspeților în acel moment, probabil că altfel ar fi decurs lucrurile în meciul de sâmbătă. Însă ambele formații ar fi putut înscrie dacă atacanții lor ar fi găsit culoarul prin care să trimită mingea pe poartă, nu în plasa laterală, la o palmă de bară.

După meci, oficialii Victorie Gugești au postat pe pagina de facebook a clubului: ”Chiar dacă mulți nu au avut încredere în noi și în proiectul acesta, continuăm să demonstrăm că merităm să fim locul 1 în Superliga Vrancei!”.

Pe pagina de facebook a CSM Adjud 1946, sunt evocate câteva împrejurări în care oaspeții ar fi fost dezavantajați de arbitraj, dar cu fair play este prezentată concluzia: ”Punctele au rămas la Gugești, dar mai avem meciul retur și suntem siguri că le vom lua înapoi”. Primul derbi a fost adjudecat de Victoria. Nimic nu este, însă jucat, pentru că va fi și meciul retur, dar și partide cu echipe care chiar pot pune probleme favoritelor!

Rezultatele și marcatorii etapei:

Viitorul Mărășești – FC Panciu 2-3. Au marcat Gheorghiceanu – 2, respectiv Dolcan, Popa, Taftă;

Tractorul Nănești – CSC Dumbrăveni 4-3. Au marcat Adrian Apostol – 3, Neagu, respectiv Onofrei – 2, Sandu;

Sportul Ciorăști – Siretul Suraia 5-2. Au marcat Alin Potorac – 3, Ionuț Olteanu, Prodan, respectiv Morărescu, Niță;

Victoria Gugești – CSM Adjud 1946 2-0. Au marcat Ionescu, Ciprian Dumitriu; ACS Homocea – Trotușul Ruginești 3-1. Au marcat Făcăoară, Halunga, Roșu, respectiv Căruceru;

Voința Sihlea – CS Prosport se joacă la 4 decembrie.

Programul etapei a 10-a:

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15:00, FC Panciu – Trotușul Ruginești; CSM Adjud 1946 – Voința Sihlea; CSC Dum Ionescu brăveni – Sportul Ciorăști; CSO Viitorul Mărășești – Tractorul Nănești.

Duminică, 20 noiembrie, ora 10:00, Siretul Suraia – Victoria Gugești; ora 14:00, CS Prosport – ACS Homocea.

Clasament: 1. Victoria Gugești – 27 puncte; 2. CSM Adjud 1946 – 24 puncte; 3. FC Panciu – 19 puncte; 4. Sportul Ciorăști – 18 puncte; 5. ACS Homocea – 16 puncte; 6. CSO Viitorul Mărășești – 15 puncte; 7. CSC Dumbrăveni – 12 puncte; 8. Tractorul Nănești – 12 puncte; 9. Siretul Suraia – 9 puncte; 10. Trotușul Ruginești 1964 – 3 puncte; 11. CS Prosport – zero puncte; 12. Voința Sihlea – zero puncte.

Sursa foto, facebook Victoria Gugești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?