Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO: Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, oprit de la slujire pe durata cercetărilor privind agresarea unei femei

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, nu mai poate sluji pe durata cât va fi anchetat pentru că a agresat o femeie în curtea lăcaşului de cult, au informat, luni, reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor.

Până la finalizarea anchetei, părintele Calistrat este oprit de la slujire. Asta înseamnă că nu mai poate oficia slujbe şi nu mai poate spovedi, însă poate sta de vorbă cu credincioşii şi poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor. „Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Decizia a fost luată după ce părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, apare într-o înregistrare apărută în spaţiul public în timp ce loveşte o femeie, în curtea unei biserici, la incident asistând mai mulţi enoriaşi. Arhiepiscopia Iaşilor a demarat o anchetă. IPJ Iaşi a confirmat că a fost primită o sesizare de la femeia agresată, în acest caz fiind demarate cercetări. (…)

N.R. Conform stirileprotv.ro, pe Facebook, părintele Calistrat a explicat că femeile ar fi jignit mai întâi o enoriașă și el a reacționat dur când una dintre ele a început să filmeze în curtea mănăstirii cu telefonul mobil, ceea ce ar fi interzis. Preotul Chifan Calistrat a declarat: „Au încercat să mă întimideze, că mi-au zis că eu sunt un gunoi, nu știu legea, așa îmi spuneau. Și le-am zis, orice gunoi ar fi, atât timp cât vezi că aici nu se filmează, nu filmezi. Și cealaltă mi-a pus piedică, soră-sa, ca să nu pot eu păși, și atunci m-am ridicat și i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit jos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?