Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO! Amenzi și permise reținute, în urma unei acțiuni vizând transportul public de persoane

Ieri, 14 noiembrie, în întervalele orare 06.00-09.00 și 16.00 – 19.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Acțiunea a vizat legalitatea transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente, a capacităţii maxime de încărcare a autovehiculului de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de peste 30.000 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 6 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost soluționate două tamponări.
24 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel de activități au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Sursă text și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?