Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Prefectul Halici conduce PSD Vrancea alături de primarul Misăilă și de ministrul Apărării; 17 primari sunt vicepreședinți

Prefectul Nicușor Halici este noul președinte al PSD Vrancea. El a fost ales în această funcție cu unanimitate de voturi, în cadrul Conferinței județene a PSD Vrancea, care a avut loc sâmbătă la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. Prim-vicepreședinți ai PSD Vrancea au fost aleși Cristi Misăilă, primarul Municipiului Focșani și senatorul Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.

În funcțiile de vicepreședinți ai PSD Vrancea au fost aleși 17 primari, respectiv: Vasile Vatră – Gugești, Ionică Danțiș – Vrâncioaia, Valentin Tîlvăr – Dumbrăveni, Elena Gîrneață – Slobozia Ciorăști, Nicușor Păcuraru -Vulturu, Bănel Bărbieru – Tătăranu, Viorel Mîrza – Vîrteșcoiu, Alexandru Zar – Golești, Ion Avram – Ruginești, Vasile Zbîrciog – Străoane, Ștefan Moscu – Cîrligele, Silviu Pintilie – Vidra, Grigore Mihăeș – Năruja, Tudorel Ivan – Câmpineanca, Dorel Bolovan – Cotești, Iordache Cazacu – Fitionești, Ștefan Solomon – Ploscuțeni.

La Conferința Județeană a PSD Vrancea au participat președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul executiv al PSD, Paul Stănescu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, europarlamentarii Dan Nica, Mihai Tudose, Dragoș Benea și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Președintele PSD Vrancea Nicușor Halici a ținut să le mulțumească delegaților social-democrați: „Vă mulțumesc pentru susținere, pentru încrederea acordată, de a mă alege în funcția de președinte al PSD Vrancea. Vom începe lupta politică, nu vom face niciun compromis și doar așa vom reuși să câștigăm bătăliile electorale viitoare”. Halici a mai spus că funcția de președinte înseamnă multă muncă în echipă pentru a putea obține rezultatele scontate. „Funcția onorantă și responsabilă în care am fost ales, de președinte al PSD Vrancea, înseamnă o muncă ce este la început, înseamnă o muncă ce trebuie să fie în echipă, care trebuie să aibă în prim plan în primul rând omul, cu nevoile lui, vrânceanul cu nevoile lui, comunitățile cu nevoile lor și județul cu nevoile lui. Pornind de la aceste premize vom face și politica în aceeași cheie de interes pentru a rezolva problemele, dar și a dezvolta comunitățile județului Vrancea. La nivelul județului Vrancea avem edili în 42 de localități și aceștia administrează comunități în care trăiesc 252 de mii de persoane. Avem foarte mult de construit pentru că mai sunt lucruri de făcut în județul Vrancea și trebuie să facem totul pentru ca Vrancea să devină unul din județele fanion ale României“, a mai spus președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici.

Înainte de alegerea sa, Nicușor Halici a făcut o scurtă prezentare a activității organizației în perioada 2020-2022 în care a reliefat faptul că PSD Vrancea a pierdut 12 primării, președinția Consiliului Județean și mai multe funcții de consilieri județeni și locali. „La alegerile din 2020 am pierdut 12 primari, președintele Consiliului Județean, dar am  pierdut și foarte mulți consilieri locali și județeni. Cu toate aceste pierderi, la nivelul județului Vrancea suntem pe primul loc în ceea ce privește rezultatele electorale obținute. Dar asta nu înseamnă că ne ajută cu foarte multe. Dacă în Consiliul Județean avem 15 consilieri, PNL are 10, USR are 5 consilieri, ALDE 2 consilieri. Ei au făcut acea majoritate de masă verde și practic voința alegătorilor și a vrâncenilor este înfrântă prin astfel de înțelegeri“, a precizat președintele Nicușor Halici. Acesta a afirmat că împreună cu echipa sa va face tot ceea ce înseamnă activitate politică pentru ca în anul 2024, PSD să câștige toate alegerile – locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Prim-vicepreședintele PSD Vrancea, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a spus în discursul său că a candidat pentru această funcție pentru că este nevoie de mai multă implicare în activitatea politică a PSD Vrancea. „Dacă noi primarii, noi cei care avem legitimitatea votului uninominal, nu facem acest pas și nu ne implicăm în politică, de ce am avea așteptări de la alți oameni să facă acest lucru!? Acestea sunt motivele pentru care am decis să candidez la funcția de prim-vicepreședinte al PSD Vrancea! În primul rând, îmi doresc ca alături de echipa de conducere, să reconstruim organizația județeană! PSD Vrancea, prin rezultatele obținute, a fost ani de zile o organizație fruntașă și merită să își reia locul, mai ales că mare parte din echipa care a luptat pentru aceste rezultate este încă aici, alături de noi! Este aici Dan Nicolaș, primarul orașului Odobești votat de peste 90% dintre cetățeni, sunt aici Alexandru Zar de la Golești, Ștefan Moscu de la Cîrligele, Viorel Mîrza de la Vârteșcoiu, Dorel Bolovan de la Cotești, Vasile Vatră de la Gugești, Vasile Zbîrciog de la Străoane, Valentin Tîlvăr de la Dumbrăveni dar  și mulți alți camarazi care au contribuit deplin, de-a lungul istoriei noastre, la succesul PSD Vrancea! De aceea, voi munci alături de echipă să facem PSD Vrancea, un partid din nou puternic!“, a precizat prim-vicepreședintele PSD Vrancea, Cristi Misăilă.

Acesta a adăugat că tot ceea ce s-a pierdut în urma alegerilor din 2020, poate fi recâștigat în 2024. „O să mă întrebați cum putem face acest lucru! Cum vom putea recâștiga poziția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, cum vom face să recâștigăm Adjudul și Panciu? Și cum vom face ca PSD Vrancea să fie din nou un partid puternic? Eu cred că putem să ne atingem toate aceste obiective dacă noi TOȚI vom respecta câteva reguli și valori universal valabile! Tenacitate, Onestitate, Transparență, Implicare. Acestea sunt valorile care ne vor aduce din nou succesul!“, a mai precizat prim-vicepreședintele PSD Vrancea, Cristi Misăilă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a felicitat noua echipă de conducere și este convins că PSD Vrancea merge în direcția cea bună. „Îl felicit pe președintele Nicușor Halici, pe prim-vicepreședinții Cristi Misăilă și Angel Tâlvăr și pe toți cei aleși. Este extraordinar că am intrat într-o normalitate în cadrul organizației PSD Vrancea. Mă bucur foarte mult! Am stat de vorbă cu primarii, cu consilierii județeni, municipali și locali, era un moment așteptat de toată lumea. Direcția (PSD Vrancea-n.r.) este una corectă din acest moment“, a precizat președintele PSD Marcel Ciolacu.

În cadrul conferinței de presă care a urmat conferinței de alegeri, Ciolacu a declarat că „anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor. De ce au trecut în PNRR închiderea termocentralelor dacă nu le-a cerut nimeni? De ce au liberalizat piața energiei fără să pună nimic în loc? De ce au aprobat achiziția de vaccinuri de 1 miliard de euro? De ce nu au prins irigațiile în PNRR?! Sunt multe lucruri care trebuie explicate. La fel cum trebuie să explice de ce vor ca o pensie de 1800 de lei să crească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2700 de lei, adică de 10 ori mai mult. Oare nu ar trebui ca în vremuri de criză să îi ajutăm mai mult pe cei cu venituri mai mici și mai puțin pe cei care nu au nici grija facturilor, nici a frigului și nici a prețurilor mari?!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?