Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un vrâncean are de achitat impozit pentru un Audi pe care nu l-a văzut niciodată

Un vrâncean din Broșteni a aflat că are de plătit mii de lei impozit restant la primăria de domiciliu pentru un autoturism Audi pe care nu îl văzuse niciodată, dar care apărea că i-ar fi fost vândut. Pentru că nu știa cum s-a ajuns în această situație, omul a făcut sesizare și, mergând pe fir, anchetatorii au descoperit că în spatele vânzării mașinii respective stăteau câteva falsuri. Așa, s-a ajuns în situația ca doi bărbați să fie trimiși în judecată, unul pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar cel de-al doilea pentru instigare la această infracțiune, stabilindu-se că tranzacția data din decembrie 2019, era reală, însă cumpărătorul autoturismului Audi era de fapt altcineva. Pe scurt, instigatorul îl convinsese pe proprietarul mașinii respective să treacă la rubrica aferentă cumpărătorului numele vrânceanului din Broșteni.

Din cercetări a reieșit faptul că mașina fusese cumpărată de inculpatul-vânzător în noiembrie 2019, iar o lună mai târziu acesta s-a înțeles cu inculpatul-cumpărător să îi dea autoturismul în schimbul altei mașini. Numai că cel care urma să ia mașina i-a spus că o să vrea să o vândă mai departe, astfel că nu are rost să treacă în acte numele său, ci al cumpărătorului final – aparent bărbatul din Broșteni, astfel că i-a trimis copia de pe cartea de identitate a acestuia. Zis și făcut, proprietarul mașinii Audi a întocmit actele și a semnat atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător, iar tranzacția s-a încheiat. Numai că, la mai bine de un an, bărbatul din Broșteni a aflat de la primărie că trebuie să achite impozit, deoarece apărea ca proprietar de Audi, iar povestea a fost dată în vileag.

La cercetări, bărbatul acuzat de fals în înscrisuri a recunoscut ceea ce se întâmplase, în timp ce al doilea inculpat a arătat că îi trimisese proprietarului mașinii copia de pe cartea de identitate a bărbatului din Broșteni din greșeală. Cu toate acestea, a admis că îl rugase pe proprietar să treacă un alt nume în acte, deoarece urma să înstrăineze mașina în scurt timp. Ceea ce a și făcut de altfel, însă a refuzat să spună cui o vânduse. Cert este că de la cumpărătorul real, a cărui identitate a rămas un mister, mașina Audi a ajuns la o bătrână din Câmpuri, actele fiind întocmite, au stabilit procurorii, tot în fals. În aceste condiții, procurorii au disjuns cercetările, urmând a stabili care a fost de fapt „traseul” pe care l-a urmat mașina cu pricina. În timpul anchetei, bărbatul din Broșteni s-a constituit parte civilă cu 3.000 de lei, în condițiile în care în luna mai 2021 avea de achitat un impozit de 2.248 lei.

Sursa foto:  Mohamed Hassan – Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?