Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Activitate dedicată poetului Adrian Păunescu, organizată de școala focșăneană care-i poartă numele

In memoriam ADRIAN PĂUNESCU – Vinovat de iubire, activitate desfășurată în data de 9 noiembrie 2022, la Ateneul Popular” Maior Ghe. Pastia” Focșani, de către Școala Gimnazială “ADRIAN PĂUNESCU” din Focșani, s-a dovedit un real succes. Crescută din şi în Magia cifrei 7, această școală se simte mai bogată cu un Patron Spiritual, al cărui nume îl va purta mereu cu cinste: ADRIAN PĂUNESCU. Cinste LUI, cinste Școlii, cinste actorilor principali: elevi, părinți, cadre didactice, parteneri, recunoștință și mulțumire tuturor! De asemenea, un omagiu pios aducem celui care a dat naştere şi a susţinut acest proiect măreţ, dl profesor BURLAN SEBASTIAN-IONUŢ, OM al şcolii şi al culturii vrâncene. Plecat prea devreme dintre noi, spre zări mai senine, a ales să cinstească astăzi POEZIA în tovărăşia poeţilor Adrian Păunescu şi Dumitru Pricop a căror operă a venerat-o.

Sub semnul înnoirii sale, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ADRIAN PĂUNESCU” reuşeşte să vibreze aceleași și mereu înnoitele valori, aceleași crescânde performanțe și ecouri, care caracterizează înşişi oamenii ce o frecventează.

Reunind un număr impresionant de elevi, cadre didactice, părinți, invitați ai comunității locale, evenimentul a abundat de momente unic-emoționante, ce au vibrat prin versuri așezate pe linia melodică a Universului răsfățat de o călătorie impresionantă prin opera lui Adrian Păunescu. În foaierul Ateneului s-au putut admira colecția ziarului,,Flacăra”, o expoziție de carte ,,Adrian Păunescu” (cu sprijinul Bibliotecii Județene), precum și o expoziție de duplexuri realizate de elevii școlii. Poetul ce a definit o generație cu cenaclul Flacăra și cu poeziile sale a fost sărbătorit cu mare cinste și respect, așa cum îi este locul, atât de către copii cât și de cei mari, dar mai cu seamă, grație invitaților de onoare, prietenii școlii, de acum: ANDREI PĂUNESCU și MARIA MAGIRESCU. Împreună, au făcut din momentul elevilor acestei școli o clipă magică, asemenea întâlnirilor de la cenaclul condus cândva de tatăl său. S-a repus literatura la loc de cinste, s-a promovat poezia pură și muzica de calitate, retrăindu-se emoția cenaclului Flacăra, deja tradiție a Școlii Gimnaziale ADRIAN PĂUNESCU”, graţie maeștrilor cenacliști, artiști ai slovelor scrise și cântate de ANDREI Păunescu, MARIA Magirescu și Vanghelie Gogu. Seara de Folk a trezit în inimile spectatorilor nostalgii și trăiri profunde prin muzică, poezie și poveste. Spectacolul simplu și personal, pe versuri și ritmuri de chitară, cu inserții de armonică, a transpus publicul și a garantat succesul unei seri dedicate autenticului românesc.
S-a încheiat a VI-a ediție de succes, deschizând calea și pentru anii școlari următori, căci beneficiază de sprijinul elevilor, al părinților, al cadrelor didactice și al reprezentanților de onoare din comunitatea locală. Tot astfel cum un vis atins înseamnă naşterea altuia nou, succesul ediției din acest an, îl va recomanda pe următorul.

,,Dorim a ne ridica la înălțimea Dumneavoastră, Domnule Păunescu! Zilele școlii prilejuiesc motiv de bucurie, clipe de recunoștință, vibrații nostalgice, căci cu fiecare an ce trece, ne consolidăm o poziție, un statut și cizelăm suflete, șlefuind minți”, au subliniat organizatorii.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?