Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Alegeri, sâmbătă, la PSD Vrancea. Social-democrații își vor alege președintele și echipa de conducere

Social democrații vrânceni se pregătesc să-și aleagă echipa de conducere. Conferința Județeană a PSD Vrancea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță“ din Focșani. „PSD Vrancea organizează sâmbătă Conferința Județeană în cadrul căreia va fi ales președintele organizației, vor fi aleși cei doi prim-vicepreședinți, cei 17 vicepreședinți, care vor fi aleși din rândul primarilor. De asemenea, vor fi desemnați prin vot membrii Comitetului Executiv şi ai Biroului Permanent Judeţean al PSD Vrancea. La Conferința Județeană au fost invitați și au confirmat participarea, președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul executiv al PSD, Paul Stănescu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose“, a precizat președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici. La conferința județeană a fost anunțată participarea a 300 de delegați care au mandat de a alege noua conducere a PSD Vrancea.

Echipa de conducere va fi formată din președinte, doi prim-vicepreședinți și 17 vicepreședinți care vor fi aleși din rândul primarilor social democrați. Tot în cadrul Conferinței de sâmbătă vor fi aleși secretarul general, trezorierul organizației, membrii Consiliului Judeţean, ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală şi ai Comisiei de Control Financiar. Tot în plenul Conferinţei extraordinare vor fi aleși membrii Comitetului Executiv al PSD Vrancea şi ai Biroului Permanent Judeţean al PSD Vrancea. Pentru funcția de președinte și-a anunțat candidatura până în acest moment doar prefectul Nicușor Halici, care este și președinte interimar al PSD Vrancea.

Pe parcursul ultimelor luni au avut loc alegeri în organizațiile locale ale PSD Vrancea. Conform unui comunicat de presă, „până la această dată, din 73 organizații, au fost închise conferințe locale în 71 localități, conform regulilor statutare și a procedurilor stabilite de Consiliul Politic Național”. Alegeri nu au avut loc în organizațiile Focșani și Adjud. „Conform Statutului Partidului Social Democrat, pentru ca o conferință, locală sau județeană, să fie statutară trebuie să fie prezenți 50% plus unu din membrii care au drept de vot. Facem precizarea că delegații participanți la Conferința Județeană au fost aleși de fiecare Conferință Locală în parte, nominal. Complexitatea celor 2 organizații, Adjud și Focșani, acestea fiind municipii, organizații cu mulți membri, acestea nu s-au putut încadra în acest calendar nereușind, până la această dată, finalizarea procedurilor și realizarea Conferințelor Locale, dar au posibilitatea ca până la Conferința Județeană să țină Conferințele Locale”, se mai arată în comunicatul transmis joi de PSD Vrancea.

Sursa citată mai arată că, potrivit Statutului PSD, „data conferințelor județene se stabilește de forul ierarhic superior, respectiv Organizația Națională, așa cum în cazul Conferințelor Locale este stabilită de către Organizația Județeană. Așadar, după comunicarea datei de desfășurare a conferinței județene, miercuri a avut loc un Consiliu Politic Județean în care s-a luat act de data stabilită de către Organizația Centrală PSD, iar cu 62 voturi pentru și o abținere, s-au luat hotărârile statutare pentru desfășurarea Conferinței Județene, alegerile în cadrul Organizației Județene PSD Vrancea intrând în linie dreaptă, având Conferința Județeană Vrancea, sâmbătă 12.11.2022.

În toată perioada în care s-au desfășurat alegeri interne în cele 71 de organizații locale, PSD Vrancea a dat dovadă de transparență și corectitudine neexistând incidente de natură să pună la îndoială legalitatea acestora. Considerăm că această etapă foarte importantă din viața politică a unui partid este de importanță pentru comunitățile locale deoarece viața politică este parte activă în viața comunităților și vice-versa. Din acest motiv, astfel de proceduri trebuie să fie transparente, statutare și fără echivoc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?