Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

„Glorie eternă, tuturor eroilor artileriști!”

Cu prilejul “Zilei Artileriei Române”, Garnizoana Focșani a organizat miercuri, la Mausoleul Eroilor din Focșani, unde este amplasat Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie, o ceremonie militară și religioasă, pentru a marca această zi importantă pentru armata română.

Consiliul Județean Vrancea a fost reprezentat la acest eveniment de consilierul județean Florin Jan Vasilache, care a adus un omagiu eroilor români, alături de cadrele militare din județul Vrancea și a transmis mesajul președintelui Cătălin Toma: ”Sacrificiul eroilor care s-au jertfit pentru țară trebuie să rămână veşnic în memoria noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor care vor urma. Mă înclin cu respect în fața militarilor care astăzi apără unitatea națională și care reprezintă România în teatrele de operațiuni, unde își îndeplinesc cu seriozitate misiunile. Le transmit multă sănătate și succes în activitate! Cinste eroilor!”.

După ceremonie, militari din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” l-au vizitat pe veteranul de război din localitatea Tătăranu, maior în retragere Sebe Gheorghe. „În vârstă de 99 de ani, venerabilul artilerist veteran, cetățean de onoare al comunei Tătăranu, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, sfârșitul conflagrației găsindu-l aproape de Berlin. Vizibil emoționat, nea Gheorghe a multumit vizitatorilor cu povești, poezii și cântece din tranșeele teribilului război. Glorie eternă, tuturor eroilor artileriști!”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Brigăzii 8 ROT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?