Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Aproape 4 milioane lei, recuperați de fisc de la o firmă din Vrancea care „are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor”

Fiscul vrâncean a recuperat aproape patru milioane de lei de la o firmă „ce are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor”, în urma controalelor efectuate în luna octombrie. Inspectorii din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au constatat mai multe deficiențe în activitatea firmei, cu un prejudiciu final de 3,97 milioane lei. Cea mai mare parte, 3,8 milioane lei o reprezintă impozitul pe veniturile din alte surse la care se adaugă și 0,15 milioane lei TVA și 0,02 milioane lei impozit pe profit. Una dintre principalele nereguli constatate de inspectori a fost „nereţinerea, nedeclararea şi nevirarea la bugetul general consolidat a impozitului pe veniturile din alte surse în cazul persoanelor fizice care în mod repetat au livrat cantităţi mari de deşeuri deşi în realitate acestea nu figurau cu active patrimoniale care să aducă venituri din gospodăria proprie”. Inspectorii au mai constatat că firma respectivă a dedus eronat TVA pentru materiale de construcţii, peleţi sau un contract de leasing autoturism fără să dovedească folosirea lor în scopul activității economice. De asemenea, au fost înregistrate eronat la categoria cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit unele cheltuieli care nu au fost efectuate în scopul obţinerii de venituri taxabile.

Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii fiscali vrânceni au desfășurat, în luna octombrie, 31 acţiuni de control, urmare cărora a fost atrasă la bugetul general consolidat suma de 6,88 milioane lei şi diminuată pierderea fiscală cu 2,58 milioane lei. Majoritatea acţiunilor de control, 21, au fost desfăşurate la contribuabili persoane juridice iar 10 au fost la persoane fizice. În cadrul acţiunilor de control s-au urmărit: verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili, respectarea prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile, verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impunere și stabilirea diferenţelor obligaţiilor de plată. În structură suma atrasă suplimentar la bugetul general consolidat se prezintă astfel: 1,22 milioane lei taxă pe valoarea adăugată; 1,38 milioane lei impozit pe profit; 0,15 milioane lei impozit pe dividende; 0,11 milioane lei contribuţii sociale; 4,02 milioane lei alte impozite şi taxe (impozit pe venit din alte surse, impozit pe veniturile microîntreprinderilor, fonduri speciale, amenzi), se arată în comunicatul AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?