Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Nuntă cu ștaif în Focșani. Se mărită Ana

Pe principiul „se mărită fata mea”, viceprimarul Ana Maria Dimitriu (și Laura în buletin) renunță la viața sa de până acum și jură credință veșnică alesului inimii sale. Se va întâmpla pe 12 noiembrie, într-un cadru intim, cu câteva zeci de invitați, pentru că atât s-a putut. Sperăm ca măcar pe colegii din Consiliul Local Focșani să îi invite doamna mireasă, pentru că nunta cu oameni se face, și, după cum scrie chiar în invitație, „reușita petrecerii va fi deplină doar dacă ne veți onora cu prezența”. Care nu ați știut, ați ratat confirmarea și nu mai puteți celebra nunta celui mai vestit viceprimar, într-un cadru intim, la un frumos local din Focșani. Aia e, poate data viitoare.

Dacă în urmă cu câțiva ani Ana Maria Dimitriu se jura cu mâna pe Biblie că va fi în slujba focșănenilor, de această dată acest viceprimar activ va jura aproximativ la fel în mănăstire, undeva departe de lumea dezlănțuită, că va împărți toate cele, câte mai sunt și cât vor mai fi, cu un singur bărbat. Pentru că, nu-i așa, orice relație trebuie legalizată, să dăm un exemplu bun societății, iar cine îți udă florile o dată în garsoniera ANL, este de păstrat. Unde mai pui că domnul viitor soț de viceprimar activ are chiar o carieră, ca dentist – deși am auzit că ar avea mâna cam grea… Plus că, grație partidului în care s-a cuibărit, a și avut parte de venituri, ca director al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, funcție în care se înțepenise mult prea mult timp.

Dacă nu am oferit suficiente indicii ca să ghiciți cine e norocosul mire, ei bine, doamna Dimitriu va sări câteva litere în urmă la catalog și, posibil, se va numi Bunghez (dacă va renunța la numele de fată mare). Așadar, mirii momentului sunt doamna de care vă spuneam și Cătălin Bunghez, acest politician apărut din neant, practic un necunoscut în urmă cu ceva ani, când a deschis ușa garsonierei în care locuiește Ana Dimitriu. Ei, vremurile au trecut până în momentul în care PNL-iștii vrânceni s-au scotocit de valori și l-au găsit pe dumnealui să îl instaleze la DSP Vrancea. Între timp, și talentele expuse ani întregi de doamna Dimitriu au contat și au atârnat suficient încât să fie votată de colegi viceprimar al municipiului reședință de județ, vorba aceea, femeile sunt importante în politică. De atunci a căpătat și dumneaei un venit stabil pentru patru ani, așa că momentul e mai mult decât potrivit. Cât să o mai arzi prin vacanțe și să te pozezi cu diverse vestigii? Avem bani de nuntă sau iar ne împrumutăm, ca la alegerile europarlamentare? Avem, dar și primim, pentru campanii viitoare. Importantă e iubirea pentru lucruri comune, până la urmă.

Și, probabil ca să fie siguri că le mai dă mâna politică o bucată de pâine, un bănuț cinstit și nu doar ceva cald în stomac, cuplul Dimitriu-Bunghez a apelat la o altă valoare politică să îi ghideze în viață. Căci părintele spiritual a fost ales pe sprânceană, în persoana lui Ion „Grindă” Ștefan. Avem o sumedenie de vorbe din popor legate de măritiș și de nuntă, miri și nași, unele mai inspirate, altele mai puțin inspirate, așa că puteți alege după bunul plac orice. Oricum, alăturarea este cum nu se poate mai potrivită. Dincolo de acestea, alegerea părintelui spiritual, care are ceva datorii de îndeplinit cu ocazia nunții, sună și ca un jurământ/ angajament politic, dată fiind fractura liberală în care se află „Grindă”. Acest om politic „desăvârșit” își dorește funcții, viitoarea sa finuță nu se lasă mai prejos, astfel că decepțiile de după alegerile din 2024 trebuie împărțite.

Și, cum doamna viceprimar activ deja a cerșit sprijin politic de la PNL pentru o candidatură la funcția de primar, primind „seen”, se poate să se reorienteze și să aleagă Forța Dreptei pentru a fi „propulsată” ultima în intenția de vot la alegerile din 2024. Iar nașului nu îi rămâne altceva decât să piardă și la Consiliul Județean Vrancea, pentru că la Primăria Focșani i-or fi ajuns două rateuri. E adevărat, încă mai controlează spiritele în CL Focșani, cât mai are cu cine, iar câțiva alți câțiva politicieni de top pe care i-a fericit în viața personală au fost reșapați la alte instituții, deci există speranțe și pentru cuplul Dimitriu-Bunghez că va avea în continuare venituri pe cartea de muncă. Cum s-ar spune, „e nevoie doar ca doi oameni să îndrăznească să lase o viață și să înceapă o alta încrezători în răbdarea, iubirea și puterea de a rezista încercărilor vieții”. Bine, în limba română era nevoie de mai multe virgule, spre deosebire de bunul de tipar dat pentru invitațiile de nuntă. Totuși, de ceva muncă și mai puține foloase din banii focșănenilor ați auzit, știți ceva? Oricum, dacă tot a sosit ceasul, felicitări și casă de piatră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?