Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Fostul pădurar care a încercat să își ucidă soția prin electrocutare a fost trimis în judecată; între timp, a fost plasat în arest la domiciliu

Vrânceanul de 72 de ani care a încercat să își ucidă soția prin electrocutare a fost trimis în judecată, inițial în stare de arest preventiv. Acuzat de tentativă de omor asupra unui membru de familie și lipsire de libertate în mod ilegal, fostul pădurar fusese arestat preventiv după incident, însă a fost plasat în arest la domiciliu după ce dosarul a ajuns pe rolul tribunalului. Nu la domiciliul conjugal, dat fiind că a fost evacuat din locuința pe care o deține cu soția sa, ba chiar aceasta a obținut un ordin de protecție, ci la o soră. La finalul lunii trecute, instanța a admis solicitarea inculpatului și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, dispunând punerea în libertate a acestuia „dacă nu este arestat în altă cauză, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (…) impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în comuna (…) (la cumnatul său şi sora sa, familia …), fără permisiunea instanţei de judecată. Desemnează ca organ de supraveghere – IPJ Vrancea – Serviciul de Supravegheri Judiciare – Poliția comunei (…). (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată/ parte civilă (…), domiciliată în comuna (…). (…) inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora”.

Bărbatul fusese arestat imediat după ce ieșise din spital, dat fiind că, după ce și-a electrocutat soția ore în șir, băuse erbicid. Mai multe îngrijiri a necesitat însă soția sa, cu care se află în divorț, dat fiind că aceasta a suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului. Din ce arată în rechizitoriu, totul a fost planificat, bărbatul pregătind cu o zi înainte de faptă un cablu de alimentare pe care îl smulsese de la un televizor. Ulterior, în noaptea de 17 spre 18 iulie, a intrat în camera unde dormea soția sa, în jurul orei 03.00, a introdus firele cablului de la televizor într-o priză aflată în apropierea patului părții vătămate, a imobilizat-o, iar partea metalică a ştecherului a apăsat-o pe suprafaţa corpului victimei, încercând să-i suprime viaţa. Femeia a fost electrocutată până în jurul orei 07.00, fiindu-i provocate arsuri pe circa 15% din suprafaţa corpului. Abia dimineață victima a prins un moment când agresorul nu era prin preajmă și a reușit să sune la 112.

Trimis în judecată după câteva luni, bărbatul și-ar fi recunoscut fapta, motivând că și-a pierdut cumpătul într-un moment de furie, deoarece fosta sa soție îl evacuase din locuință. Ulterior, judecătorul de cameră preliminară a constatat „legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în rechizitoriul (…) Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind pe inculpatul (…), cunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, asupra unui membru de familie şi a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, (…). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?