Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Militar francez găsit mort într-o cameră de hotel din București

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul unui militar francez găsit mort duminică într-o cameră de hotel din Capitală, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES. Cercetarea la faţa locului este efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. Un militar francez a fost descoperit decedat într-o cameră a unui hotel din nordul Capitalei, având o foarfecă înfiptă în zona gâtului. Descoperirea a fost făcută de o cameristă. Militarul face parte din batalionul francez dislocat la baza militară de la Cincu, parte a Grupului de Luptă al NATO din România.

(N.R. Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat de presă în urma apariției în mass media a unor informații conform cărora condițiile din tabăra de la Cincu sunt considerate de mulți militari drept nedemne.)

Responsabilităţile privind camparea, hrănirea efectivelor şi asigurarea serviciilor conexe, anume alimentare cu apă, energie, gestionarea deşeurilor, în baza din Cincu, pentru Grupul de Luptă NATO, au fost asumate integral de partea franceză, informează un comunicat al MApN. MApN aminteşte că Grupul Colectiv de Luptă – Collective Defence Battle Group (CDBG) este operaţionalizat pe teritoriul României de Franţa, ca naţiune-cadru, şi integrează, rotaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos. A fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO dislocate în ţara noastră.

Forţele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu, într-o tabără de campare construită gradual de forţele CDBG începând cu luna mai. „În calitate de naţiune-gazdă, partea română a pus la dispoziţie toate elementele solicitate până în prezent de reprezentanţii armatei franceze şi ai celorlalte contingente aliate şi va acţiona cu promptitudine şi pe viitor pentru a oferi asistenţă şi sprijin, conform solicitărilor, în conformitate cu cadrul legislativ naţional şi cu angajamentele care vor fi asumate prin acordul tehnic ce urmează a fi încheiat între partea română şi partea franceză”, precizează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?