Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Bărbatul mort la vânătoare a fost împușcat; dosar penal pentru braconaj

 

Polițiștii au revenit astăzi cu informații privind cazul bărbatului de 36 de ani, găsit împușcat la o partidă de vânătoare. Dacă sâmbătă, oamenii legii transmiteau că acesta „s-ar fi împușcat din greșeală, în zona abdomenului”, astăzi, reprezentanții IPJ Vrancea au precizat că „din verificările efectuate pana in prezent rezultă că unul dintre participanții la activitate l-ar fi împușcat accidental pe barbatul in cauză. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic”.

Incidentul a avut loc pe un fond de vânătoare de pe raza teritorial-administrativă a comunei Andreiașu de Jos, sat Butucoasa. La fața locului a ajuns și un echipaj de Ambulanță, care a efectuat manevre de resuscitare bărbatului împușcat, dar în cele din urmă a fost declarat decesul.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au precizat că persoanele aflate la vânătoare ar fi avut autorizație pentru data de 6 noiembrie 2022, adică pentru duminică și nu pentru sâmbătă. Printre vânători se aflau trei din alt județ, inclusiv victima. Din câte se pare, victima ar fi fost împușcată chiar de unul dintre prietenii lui cu care a venit în Vrancea. Mai mult decât atât, după ce a fost împușcat, bărbatul ar fi fost transportat câțiva kilometri de cei cu care se afla la vânătoare, probabil din dorința de a-l aduce mai aproape de locul unde urma să fie preluat de Ambulanță. Autorizația de vânătoare ar fi fost emisă pentru mistreț.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Elle Hughes – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?