Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Poveștile oamenilor în uniformă. Locotenent Ionuț Alexandru Grozav, șef serviciu Comunicații și Tehnologia Informației la ISU Vrancea

Astăzi vom afla povestea locotenentului Ionuț Alexandru Grozav, șeful Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny‟ al județului Vrancea. Născut și crescut în Focșani, a fost pasionat de Informatică încă din clasele primare. Așa se face că pasiunea aceasta pentru științele exacte și pentru calculatoare l-a determinat să se înscrie la Liceul nr. 1 din Focșani, profil Matematică-Informatică. După absolvirea liceului, Ionuț Grozav s-a îndreptat către Facultatea de Informatică din București.

La o lună după ce am terminat facultatea, am auzit că este un concurs de angajare la ISU Vrancea. Dorindu-mi să scap de agitația din București și să revin acasă, unde-mi erau familia și prietenii, am participat la acel concurs. Se întâmpla în 2007. Am promovat concursul și am fost repartizat pe funcția de dispecer 112 la Centrul Operațional, aici la Focșani‟, povestește lt. Ionuț Grozav. După aproximativ un an de activitate la Dispecerat, vrânceanul a dat concurs pentru un post la Financiar. Doi ani mai târziu, avea să vadă și cum decurge munca unui pompier care participă la intervenții. „Am dat concurs pentru un post de servant la Panciu și am lucrat cinci ani pe intervenție. A fost o perioadă un pic mai complicată, însă care mi-a prins bine pentru că am învățat și partea de intervenție. Am activat la Punctul de Lucru Soveja‟, adaugă lt. Ionuț Grozav. Față de perioada în care a lucrat la Dispecerat, la Punctul de Lucru Soveja, lt. Ionuț Grozav a văzut ce presupune de fapt o intervenție, fiind impresionat de „reacția proprietarilor unei locuințe cuprinsă de flăcări‟. Din fericire, în perioada în care a lucrat acolo „nu au fost prea multe intervenții grave‟.

Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, structură suport a ISU Vrancea

Din vara acestui an, lt. Ionuț Grozav este șeful Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației la ISU Vrancea. „Inițial, a fost un serviciu mic, după care s-a dezvoltat și au apărut posturi noi. În 2017 am trecut în Corpul Ofițerilor, și din iunie anul acesta am dat concurs pentru postul de șef serviciu care s-a eliberat în aprilie. Am luat concursul și acum coordonez serviciul Comunicații și Tehnologia Informației. Suntem structura suport care asigură partea de IT și de transmisiuni‟, explică locotenentul.

Pe zi ce trece, observăm cum tehnologia evoluează și devine parte din viața noastră. Au fost situații în care unele platforme de comunicare nu au funcționat preț de câteva zeci de minute, sau chiar ore, lucru care, direct sau indirect ne-a afectat activitatea. Ei bine, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul ISU Vrancea este o piesă importantă din ceasul care trebuie să funcționeze perfect. „Avem o echipă bună. Suntem un compartiment destul de unit, format din oameni cu experiență în domeniul IT. De când am venit în acest serviciu fac efectiv ce-mi place. Până aici am făcut pași premergători care mi-au prins bine‟, spune lt. Ionuț Grozav.

Colegilor de la ISU Vrancea, lt. Ionuț Grozav le transmite multă sănătate și le dorește să se întoarcă cu bine din misiunile la care intervin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?