Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO! Elevii, invitați să fie avocați în școlile lor

Proiectul „Fii avocat în școala ta” (FAST), care se adresează elevilor din întreaga țară, continuă cu o a doua ediție. Gândit de Uniunea Națională a Barourilor din România, în colaborare cu barourile din fiecare județ și cu sprijinul inspectoratelor școlare, în prima parte, proiectul a fost implementat la nivelul județului Vrancea în 20 de instituții de învățământ preuniversitar, însumând 152 de clase și 3.706 elevi. Totul, prin implicarea a șase avocați vrânceni, voluntari în proiect: Mariana Bîrsan, Daniela Anișoara Coman, Dănuț Pleșa Plugaru, Ramona Angela Roman, Octavia Violeta Seserman și Ana Maria Stănilă. „Mulțumesc cadrelor didactice care ne-au primit în școlile și clasele lor, dar și elevilor participanți la proiect, pentru entuziasmul lor, pentru curiozitatea, pentru dorința de a-și însuși noțiuni de educație juridică. Sper ca etapa a doua a proiectului să fie la fel de bine primită ca și prima etapă, și, cu sprijinul conducerii instanțelor, să putem aduce elevii în mijlocul acțiunii – într-o sală de judecată”, a spus avocata Ana Viorica Pușcașu, coordonatorul proiectului în județul nostru.

Vineri, la conferința de lansare a acestei ediții, organizată la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, au răspuns invitației avocaților vrânceni atât magistrați din județ, profesori, elevi, precum și alți colegi de breaslă. Astfel, au vorbit despre ceea ce înseamnă acest proiect de educație juridică non-formală decanul Baroului Vrancea, avocatul Nicolae Gabriel, avocata Ana Viorica Pușcașu, o parte din avocații voluntari ai FAST, precum și avocata ieșeană Doina Stupariu, coordonator al FAST pe regiunea Moldova.

Sprijin pentru activitățile pe care le presupune proiectul au arătat atât reprezentanții IȘJ Vrancea, prin inspectorul general Gabriela Marchitan, cât și magistrații prezenți – judecătoarea Iolanda Băjenaru, din cadrul Tribunalului Vrancea, prim procurorul Parchetului Local Focșani, Ionuț Drâmbă, și președintele Judecătoriei Focșani, Ionel Păun.
Decanul Baroului Vrancea, avocatul Gabriel Nicolae, a arătat că este vorba despre un proiect care promovează educația juridică în școli, astfel încât copiii să aibă cunoștințele de bază în domeniu. Și, de ce nu, acesta ar putea fi un început pentru o carieră în domeniu. „Cel mai mult îi ajută să abordeze în mod corect problemele generației lor”, a subliniat decanul. Totul, cât mai pe înțelesul elevilor, într-o manieră accesibilă.
„Niciodată nu ne-am dorit să predăm educație juridică. Vrem ca tinerii să știe ce înseamnă o astfel de profesie, care este munca celor implicați în aceste profesii juridice”, a arătat și avocata Doina Stupariu, din cadrul Baroului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?