FOTO! Controale în liceele focșănene, vizând combaterea absenteismului școlar și a consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor

0
843

Siguranța elevilor în zona unităților de învățământ,
în atenția autorităților vrâncene

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, Instituția Prefectului – Județul Vrancea și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea au inițiat un Plan comun de acțiune în sistem integrat, în baza căruia, în perioada 03 – 04 noiembrie a.c. au fost desfășurate activități la unități școlare de pe raza municipiului Focșani.

La activitățile desfășurate pe parcursul celor două zile au participat și jandarmi, inspectori școlari, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Echipele mixte au acționat în zona a șase licee și au avut ca scop prevenirea și combaterea absenteismului școlar, a încălcării unor norme de conviețuire socială și de ordine publică și prevenirea consumului de substanțe psihoactive.

Totodată, au fost avuți în atenție și agenții economici din proximitatea unităților de învățământ, în vederea verificării respectării de către aceștia a obligațiilor pe care le au, în conformitate cu prevederile legale.

În cadrul acțiunii au fost legitimați 67 de elevi, au fost aplicate patru sancțiuni la Legea 61 /1991 și alte 5 sancțiuni, aplicate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Sursa text și foto: Biroul de presă IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here