Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Mai multe drumuri locale, reabilitate la Fitionești

Primăria Fitionești reabilitează mai multe drumuri locale calamitate ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în anii 2014-2016. Finanțarea acestei investiții este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI) care a scos la licitație contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții inclus în „Subprogramul lucrări în primă urgență” – „Punere în siguranță drumuri calamitate ca urmare a inundațiilor din anii 2014-2016, comuna Fitionești, județul Vrancea”. Lucrările vor fi executate de societatea Madencris Prest SRL care a câștigat licitația organizată pe SEAP pentru suma de peste 4 milioane de lei, plus TVA.

Este vorba de reabilitarea a 4,6 kilometri de drumuri comunale și de comunicații din satele Fitionești, Pisc și Ghimicești.

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că acest proiect a fost realizat ca urmare a problemelor create pe aceste drumuri de ploile puternice. „De fiecare dată când plouă mai puternic, drumurile devin impracticabile atât pietonal cât și pentru mașini sau mai ales pentru posibile intervenții de urgență. Astfel, ploile abundente creează ravene și rupturi de drum, spălări de balast și ceea ce este cel mai grav, există riscul să fie inundate gospodării și locuințe situate pe aceste drumuri. Bugetul local nu are fonduri necesare pentru refacerea acestor drumuri și eliminarea cauzelor producerii unor astfel de evenimente nedorite. În acest sens, am făcut demersuri către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar investiția a fost aprobată asigurându-se sumele necesare de CNI“, a precizat primarul Iordache Cazacu.

Lucrările constau în refacerea părții carosabile prin adăugarea unui strat de balast, compactarea acestuia, turnarea a două straturi de asfalt, crearea de rigole și șanțuri pentru ape pluviale, podețe acces proprietăți, astfel încât în cazul unor ploi abundente să fie evitată producerea unor inundații și pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?