Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! Elevii și profesorii de la Pedagogic, alături de Cosmin Mocăniță în lupta cu cancerul

„Suntem alături de tine, Cosmin!‟, este mesajul pe care atât colegii, cât și cadrele didactice de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret‟ Focșani i-l transmit lui Cosmin Mocăniță, un licean care se luptă cu un monstru numit cancer. Astăzi, în curtea colegiului, sute de elevi s-au adunat pentru a forma o inimă și pentru a-i transmite lui Cosmin mesaje de încurajare. Cazul lui Cosmin Mocăniță a fost mediatizat în vara acestui an cu ajutorul profesoarei Aida Doagă și al Asociației „Hope and Love for Life‟, reprezentată de Corina Baraghin Momanu.

Povestea liceanului, relatată de mama acestuia și postată pe pagina de Facebook a Asociației „Hope and Love for Life‟ (https://bit.ly/3DSZcHg), începe cam așa: „În urmă cu 4 luni, a simțit niște dureri în braț, în zona mușchilor, nu m-am gândit că ar fi ceva grav sau nu mai mult de o întindere musculară, începuse și sala și am considerat că poate fi un motiv. La începutul lunii iunie mi-a spus că nu a putut să doarmă din cauza durerii din braț, am luat decizia de a merge la medic, i-au făcut o radiografie.
Medicul radiolog spune că vede o formațiune și e nevoie de consult ortopedic și oncologic… Am mers mai departe către București, am făcut un computer tomograf și un IRM, în urma acestor investigații ne-au confirmat diagnosticul de tumoră. Am plecat către Viena pentru biopsie și pentru a afla cât mai repede despre ce este vorba, în urma biopsiei ne-au pus diagnosticul de Sarcom Ewing și că e nevoie de chimioterapie și ulterior intervenție chirugicală când va fi permis acest lucru. Din 23 iunie suntem internați la Institutul oncologic din București și a început chimioterapia‟. Imediat, cazul a fost preluat de Asociația „Hope and Love for Life‟, în sprijinul lui Cosmin Mocăniță venind mai mulți oameni cu suflet mare.

Rugăciune colectivă și mesaje de încurajare

Emoționați dar, în același timp, dorinici să dea o mână de ajutor, elevii de la Pedagogic au rostit o rugăciune colectivă. Părintele Florin Stănciulescu, prezent la eveniment, a rostit alături de copii rugăciunea Tatăl Nostru, așa cum au făcut și celelalte cadre didactice prezente. „Școala nu ne învață doar științe exacte, mai presus de aceasta ne învăță să fim oameni, să fim alături de cei care se află în situații dificile, așa cum este cazul lui Cosmin. Prin această acțiune de solidatitate îl încurajăm să fie puternic, optimist și ne rugăm ca totul să se termine cu bine cât mai curând și să se întoarcă acasă sănătos‟, a transmis prof. Aida Doagă.
„Astăzi am avut o activitate de voluntariat pentru un coleg de-al nostru care are nevoie atât de sprijin moral, cât și financiar pentru că va pleca la operație în curând după multe ședințe de chimioterapie făcute la Fundeni. Copiii s-au implicat activ și cu sufletul și au realizat astăzi o activitate foarte frumoasă. Vorbim despre Cosmin Mocăniță, un elev de clasa a XII-a, un elev exemplar, cu dăruire către învățătură, dar care a fost supus acum, din păcate, unei grele încercări.
În această acțiune, în primul rând îmi sunt alături elevii și cadrele didactice în frunte cu directorul Colegiului Pedagogic, doamna profesor Natașa Simion. Însă, în această luptă ne este alături și doamna Corina Baraghin, președintele Asociației «Hope and Love for Life», asociație de care suntem foarte atașați deoarece am făcut numeroase activități împreună, motiv pentru care le mulțumim tuturor‟, a spus prof. Aida Doagă.

Prezentă la eveniment, Corina Baraghin Momanu a ținut să le mulțumească tuturor pentru sprijinul acordat lui Cosmin. „Cosmin este un alt copil bolnav pe care Asociația îl are în grijă. L-am preluat la rugămintea doamnei profesor Aida Doagă. Cosmin suferă de sarcom Ewing și a fost sub tratament la Spitalul Fundeni, iar acum va pleca către Italia, la un spital din Bologna, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale care, sperăm noi, că-i va salva atât brațul, cât și viața  ca să se poată întoarce alături de colegii lui la Colegiul Național «Spiru Haret» Focșani.
Pe această cale, vreau să mulțumesc doamnei profesor Aida Doagă, Colegiului și tuturor cadrelor didactice, elevilor și părinților acestor elevi minunați care nu sunt la prima acțiune de acest fel. Tototdată, le doresc sănătate pentru că uităm de fiecare dată că este cel mai de preț dar pe care-l avem și trebuie să ne rugăm pentru ea. Mulțumesc în numele lui Cosmin, mulțumesc în numele mamei lui și mulțumesc în numele meu și al Asociației «Hope an Love for Life» pentru că nu suntem singuri în lupta cu cancerul‟, a spus Corina Baraghin.
Astăzi, elevii și cadrele didactice de la Pedagogic au strâns 20.077 lei, bani care vor ajunge la Cosmin.Cei care vor să-i dea o mână de ajutor lui Cosmin Mocăniță, pot contribui financiar, donând în conturile Asociației „Hope and Love for Life‟ cu mențiunea „donație COSMIN‟:

Cont Lei
IBAN: RO50BTRLRONCRT0447594005
Swift: BTRLRO22

Cont Euro
RO11BTRLEURCRT0447594001

Cont Lire
RO66BTRLGBPCRT0447594001

Revolut: hopelovelife „COSMIN”
PayPal: asociatiahopeandloveforlife@gmail.com

Puteți solicita contract de sponorizare la adresa: contact@hope-life.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?