Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fotbal feminin, Liga a III-a – Fetele Țifeștiului au terminat turul, neînvinse, pe primul loc!

  • Politehnica Iași – Estera Țifești 1-1 (0-0)

Formația Estera: Bianca Radu – Marta Onea, Andreea Onea, Ana Barbu, Elena Conduraru – Carmen Bărbunțoiu (55 Georgiana Istrate), Mădălina Ismană, Miruna Lăluciu, Mihaela Ștefan – Laura Petrihan, Florina Bîrsă.

Estera Țifești a avut duminica trecută cel mai dificil meci din turul Campionatului Ligii a III-a. La Iași, pe terenul sintetic al Stadionului Emil Alexandrescu, jucătoarele pregătite de profesorul Paul Cioran, s-au aflat față în față cu ACSM Politehnica, formație pe care o întrecuseră cu 4-0 în Cupa României. De această dată, ieșencele, jucătoare experimentate, și-au dorit foarte mult să câștige și, în consecință, au început în forță și a deschis scorul în minutul 7. După care au continuat dominarea încă 20 de minute, însă nu au mai putut înscrie. Ce s-a întâmplat mai departe, scrie profesorul Paul Cioran pe pagina de facebook Estera Țifești: ”După minutul 30, echilibrăm jocul și ratăm ocazii mari prin Bîrsă, însă portarul lui Poli face un meci senzațional. Golul nostru vine cu un sfert de oră înainte de final, după o execuție magistrală a mijlocașului central Miruna Lăluciu din lovitură liberă de la 30 metri. La adăpostul egalului, facem un pas in spate și partida capătă aspecte dramatice. Avalanșă de ocazii ale gazdelor la poarta noastră, dar portarul Bianca Radu face o partidă nemaipomenită și ajutată de colegele de pe linia de fund si de barele porții, reușim să rezistăm și chiar să contraatacăm periculos la ultima faza a meciului și să ratăm o ocazie forte mare. Un egal muncit, care este rodul unui efort colectiv imens. Cu un portar în mare formă, cu o apărare exactă și sigură, cu un mijloc muncitor și laborios și cu atacanți agili și incisivi, echipa alb-violetă termină turul pe prima poziție și așteaptă cu încredere ultimele trei etape ce se vor desfășura anul acesta! A fost un egal muncit, obținut de echipa noastră și care ne consolidează prima poziție în clasament la sfârșitul turului de campionat! Meciul a fost mult peste nivelul ligii în care ne aflăm!”

Returul, din care se vor juca în această toamnă trei etape, va începe la 6 noiembrie, când Estera Țifești, singura formație neînvinsă în Seria a 2-a a Ligii a III-a, va întâlni în deplasare pe CSM Pașcani, de la ora 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?